Çok şükür benimde pozitif bir doğum hikayem oldu. Darısı doğum yapacakların başına inşallah🤲🏻
Hala dün gibi aklımda olan doğum hikayemi anlatmak istiyorum sizlere. 15 Eylül sabahı kontrolüm vardı. Doktorum suyumun baya azaldığını ama bunun beklediğimiz bir şey olduğunu söyledi. Tam olarak 39+4 haftalık olmuştum. Doktorum alttan muayene ettiğinde 1 parmak açıklığım vardı. Her muayene edişinde canımdan can gidiyordu resmen. 40 haftaya yaklaşmıştım ve artık suyumda azaldığı için pazartesi günü gel bir muayene edelim suni sancı verelim eğer olmazsa sezaryene alırız seni demişti. Eğer sancım gelsin istiyorsan perşembeye kadar beklerim en fazla iyice düşünüp karar verin diyip beni eve yolladı. Ne sancım vardı ne de başka bir şey. Doktoruma diyordum hocam ben normal doğum yapamam diye😂 Cumartesi günü hiçbir şey yokken akşam 10 dan sonra bende bir kasılmalar başladı. Herhalde yoruldum dedim biraz uzandım öyle geçti. Sonra yatarken bir anda kasılmalarım gelmeye başladı. Saat o sıra gece 12 ye geliyordu. Eşime söyledim sancım var sanki diye takip et bakalım bir şey olursa gideriz hastaneye dedi. O sırada telefonuma kasılma sayar indirdim 😂 ilkten 10 dakikada bir geliyordu 10 saniye sürüp geçiyordu. Anlamıştım bizim oğlan gelmek istemeye başlamış artık 🥰 öyle kontrol ederken artık sancılarım sıklaşmaya başladı ve sürekli tuvaletim geliyordu artık emindim bu doğum sancısıydı. Yarı uyanık yarı uyuklayıp öyle öyle sabah 5 e kadar dayandım. Eşimle tam uyuyamamıştık zaten. Hazırlanıp hastanenin yolunu tutmaya başladık . Sabah 5:30 gibiydi. Bindik arabaya gittik. Ama gayet sakinim sanki ben doğurmuyorum 😁 hastaneye vardığımda sancım var dedi resepsiyondaki kadına. Burda mı takiptesin dedi evet dedim. Doktoruma haber verdiler. Benide o sıra nst’ye bağladılar. Bir yandanda midem çok bulanıyordu. Ebe gelip baktığında evet sancılarımız var dedi birde alttan muayene edelim dedi. Midemin çok bulandığını ve kustuğumu söyledim. Ebede demek ki açılmalar başlamış dedi çatala gel bir muayene edeyim seni dedi. Uzandım çatala ve ben o anda sezaryene alın beni o anki acıyla dedim 😂 ebede bir bakalım açıklığın ne durumda dedi. Bir baktı 4 cm açıklık var. Rahim baya yumuşamış çok çabuk açılırsın dedi. Epidural istiyorum o zaman dedim. Hani dayanılmayacak bir sancı değil sürekli çekmiyorsun da bir vuruyor 15-20 saniye sürüyor sonra geçiyor. Allah’ın bir nimeti resmen. Ebede epidural için erken belirli bir açılmaya gelmen lazım dedi. Yatışım yapıldı odaya geçtim damar yolum açıldı ve bana istemediğim o suni sancıyı verdiler. Suni sancıdan sonra sancım arttı ama çok şükür açılmalarımda hızla devam ediyordu. Doktorum geldi sonunda o da muayene etti beni. 5 cm olmuştu açıklığım. Eşim annemi aradı. Sonra görümcemi aradı. Onlarda geldiler odadaydık. Ama ben hiç konuşamıyorum sancım geçiyor cevap veriyorum ancak. Artık dayanamıyorum epidural yapılsın dedim. Aşağıdan vezneye ödeme yapılsın anestezi doktoru gelip yapacak dediler. Eşim ödemeyi yaptı. Anestezi doktoru geldi ve epidurali taktılar. Bir ebem vardı ona minnettarım vallahi her koşulda bana çok yardımcı oldu. İlacı verdi bana ebem. Etkisini göstermeye başladı ama yine sancılarımı hissediyordum. Ebeye söyledim ben hissediyorum sancılarımı dedim. Ebemde bu çok güzel bir şey daha rahat ıkınırsın dedi. Doktorumda aynı şeyi söyledi bu sefer sancının geldiğini anlamayıp boş yere ıkınırsın dedi. Öyle böyle saat 10:30 a geliyordu. Bende ıkınma isteği geliyordu dışarıdaki hemşirelere söyledik doktorum geldi tekrar muayene etti ve artık hazırsın gidiyoruz doğumhaneye dedi 😍 hala o günkü gibi tüylerim diken diken oluyor 🥰 eşim annem ve görümcem doğumhanenin kapısında duruyorlar ve iki ebe koluma girdi epidural olduğum için ayaklarımda uyuşma olmazda dengemi kaybedip düşebilirim diye koluma girdiler. Yürürken eşimi gördüm inşallah oğlumuzla beraber çıkıcaz burdan dedim gözlerim dolu dolu 🥹 içeri girdim. Çocuk doktoru, bebek hemşireleri ebem ve yardımcı bir abla vardı. Oğluşumun kıyafetlerini hazırlıyorlardı bebe hemşireleri 🥹🥹 ebem sancım gelince yere bir bez sermişlerdi o sıra sancı gelince çömel yere ve ıkın dedi. Öyle bir iki kez tekrarladık. Çok yorulmuştu nerdeyse 12-13 saat sancı çekiyordum uzanmak istiyorum dedim ve uzandım çatala. Doktorum geldi hazırlıklar tamam mı dedi kontrole geldi ve artık hazırız hocam dedim 🥹 doktorum formasını giyip geldi ve o an başladı. Sancım geldiğinde ıkın kızım dedi ve ben son canıma kadar ıkındım. Tekrar bir daha ıkın kuvvetlice dedi ve ıkınmamla doktorum geldi başı geldi dedi son bir kez daha ıkın dedi ve kuvvetli ıkınmamla oğluşum geldi 🥹🥹 resmen yeniden doğmuş gibiydim 😇 oğlum çıkınca öyle bir rahatladım ki. Onun ağlamasıyla bende ağladım 🥲 yine gözlerim doldu 🥹🥹 doktorum Plesantamı da çıkardı ve onunla da nasıl rahatladım anlatamam 😀 ve sadece iki tane dikişim vardı. Bebe hemşireleri oğlumu tarttılar doktor muayenesini etti üstünü giydirmeden önce kucağıma verdiler oğluşumu o kadar güzeldi ki 🥹🥹 sapsarı bir oğlan çocuğu ☺️ o an bütün sancılarımı yorgunluğumu unutmuştum bir daha olsa bir daha doğururum dedim ve doktoruma teşekkürler yardırdım 😅 17 Eylül pazar günü saat 11:15 de oğlum doğmuştu ve onunla yeniden doğdum sanki 🥹 dışarda annemler de oğlumun ağlama sesini duyup ağlamışlar birbirlerine sarılarak 🥲 Allahım o kadar güzel bir duygu ki rabbim isteyen herkese nasip etsin, doğum yapacaklara yardım etsin inşallah. Benki normal doğurdum kızlar herkese doğurur o derece 😂 o zaman happykids’te görüşmek üzere canım anneler 🫶🏼🫶🏼😁