Evet.. arkadaşlar sonunda bende burdan mezun oldum çok şükür. Darısı inşallah size🥰 zaman hiç geçmicek gibi geliyordu ama inanın su gibi aktı gitti.. sadece şuan lohusayım ve annelik hüznü denilen şeyi yaşıyorum. Bugün tam 8 gün oldu yavaş yavaş bebeğime alışmaya çalışıyorum bu ağlama durumum tam ne zaman düzelir tecrübeli anneler yazarsa çok mutlu olurum iyi bir pskoloji de değilim çünkü neyse :)
Gelelim doğum hikayeme
Ben isteyerek sezeryan doğum yaptım. Daha doğrusu son dakikaya kadar hep normal istedim uğraştım yürüyüşler yaptım ama sonra içimde bir şey sezeryan yapmam gerektiğini söyledi. Korktum mu desem hissettim mi desem.
Günümüzü altık 38+2 ye eşimle birlikte hastaneye gittik. Giderken bir ağlama geldi bana heycan korku karışık. Eşimin yanımda benle doğuma gircek olması cesaret verdi. Girdik belden spinal yaptılar hiç acımadı zaten iğne girdikten sonra bacaklarda ısınma oluyor onlar seni yatırıyorlar. Sonda takıldı içimi açtılar sanırım sonra eşimi yanıma aldılar. Ağrı acı yok sadece çekiştirmeleri hissediyorsun baya çekiştiriyolar😂 içim çıkıyor desem yeridir😂 sonra doktor boynuna kordon dolanmış dedi normal olsaydı sıkıntıydı ama şuan bebek iyi korkma dedi ( içimde his demiştim ya annelik güdüsü sanırım) saçları göründü dedi kısacası muhabbet ede ede eşimle bakışa bakış doğum yaptım. Gayet güzel konforluydu sonrasınd dikiş acım 2 gün oldu 3.gün eşimle nüfusa gittik yürüye yürüye evin etrafını turladık yürüdükçe açıldım. Bebek doğunca baktım ben hayatta normal yapamazmışım dedim😂 normal doğumda da alttaki dikişten oturulmuyormuş sanırım. O da buda 1 haftada geçiyor. O yüzden sezeryan planlayanlar etraftan normal baskısı yiyenler etrafınızı dinlemeyin kalbinizden ne geçiyorsa onu yapın. sezeryan öcü değil🥰 normal yap için temizlenir diyenler e kulak asmayın sezeryan da da doktor içinizi iyice temizliyor. Ve zaten kanamayla atılıyor tüm pislikler. Gayet sütümde hemen geldi sadece bebek bi emmedi sonra eşim beslak damla aldı ve bol su içtim 2.gün tekrar dolu dolu geldi. Size tavsiyem elektrikli süt sağma makinası alın birde silikon göğüs ucu bu süreçte çok işe yarıyor. Göbekte kalmadı beni dışardan gören normal doğum sanar o derece. Yani bazı ön yargılara aldırış etmeyin güzel düşünün güzel olsun🥰 sağlıcakla güzel doğumlarınız olur inşallah🥰