Herkeeessee Merhabalaaar… Dünden beri çok fazla yazan soran olmuş ne yaptın diye kendini biraz biraz toparlayınca dönüş yapacağım herkeste ama o sırada doğum hikayemi de paylaşayım sizinle..
Bilenler bilir ki ben kafamda hep normal doğum istedim, normal doğumu sonuna kadar savundum ve yine savunup önermeye devam edeceğim. Fakat epilepsi hastası olduğumdan dolayı nöroloji normal doğuma izin vermedi yani direkt izin vermedi demeyelim de çok büyük riskleri olduğunu ve direktmen genel anestezili sezaryen olabilirsem bebrk ve benim açımdan daha risksiz daha sıkıntısız bir doğum olabileceğimi söyledi. Ben de düşünüp tartınca, bebeğin ve benim sağlığımın daha önemli olduğuna karar kıldım ve doktorumla genel anestezili sezaryen günü kararlaştırdık.
Planlanan gün ve saatte hastaneye gelip yatış işlemlerini gerçekleştirdik, hemen nst ve serum bağlandı. Bir süre ikisi de bağlı kaldı. O sırada eşim ve teyzem odayı süsledi. Beni en çok zorlayan durumlardan bir tanesi susuzluk oldu. Günden 3,5 4 litre nin altına düşmediğim için vücudum bu kadar susuzluğa zor direndi. Çünkü operasyon saatim 15:15 görünüyordu. Fakat o saate kadar beklemedik. 13:45 gibi götürmek üzere sedyeyle geldiler. Ailemle vedalaştım, inanılmaz despot bir insanımdır kolay kolay ağlamam fakat eşimin ağladığını görünce dayanamadım ve hamilelik hormonlarının da etkisiyle bir miktar ağlamış olabilirim. Aşağı indik sakinleşmem için yardımcı oldular, diğer hemşireler ve uzmanlar beni monitörize ederken doktorum geldi. Korkularımı bildiğinden beni telkin netti öncelikle. Küçüklük travmam olan sondanın takılmasını hiç istemiyordum doktorum beni sakinleştire sakinleştire sondamı taktı cidden hiç bir şekilde acımıyormuş boşuna travma yaratmış bana küçüklüğümde gittiğim doktorlar 😂
Sonrasında derin nefes almamı söyleyerek beni uyuttular. Kocaman bir boşluk var bu kısımda.. İşlem bittikten sonra ameliyathane içerisinde uyandırdılar direkt beni narkoz sersemliği, boğaz kuruluğu öok yoğundu su istedim direkt ama veremediler. Bebeğimi sordum çok sağlıklı olduğunu ve yukarıya çıktığını söylediler. Tabi genel anestezi olduğu için uyandığımda inanılmaz bir acı hissettim doğal olarak. Odama geldim yatağıma geçirdiler. Ben o sırada narkoz sersemliği ile herkesin odadan çıkmasını ve sonra gelmesini söyledim bir yandan canım da çok yanarken başına toplanmaları beni çok bunalttı🙈 kayınvalide tarafım bu konu da benim için bizi odadan kovdu diyip hastaneyi terketmişler 😂😂 ki kendi annemi teyzemi falan da çıkarmıştım odadan halbuki aman klasik kayınvalide ve akrabaları işte 😂😂
Hemen ilk işimiz bebeğin emmesi oldu. Memeyi kolay kavradı, reddetmedi sütüm de hemen geldi bu arada genel anestezi de gelmez demişlerdi hep. Ağrı kesici falan yaptılar, karnıma kum torbası koydular ve 6 saat sonra kaldıracaklarını söylediler. Ağrılarım çok oldu olmadı değil bu konuda güzelleme yapamayacağım üzgünüm. Ama ağrı kesicilerle hafifledi tabii ki. Su, komposto vs içmeye başlayınca daha da azaldı. Size bu satırları yazarken hiç kalmadı mesela. İlk kalkış benim için çok kolay oldu hiç zorlanmadım, kalktım yürüdüm. Her iki saatte bir bebeğimi emzirdikten sonra yatmadın yürüdüm. Desteksiz kalkıp yürüyebiliyorum şuan yürürken acı ağri olmuyor. Gaz çıkarma işlemi de uzun sürmedi gerçekleşti o gaz çıktıktsn ve kum torbası alındıktan sonra daha da rahatladım zaten.
Kolay rahat bir doğum sürecim oldu, bebeğim ve benim sağlığımız iyi. Kolay olmasına rağmen yine de normal doğum savunucusu olmaya devam edeceğim her zaman 🙏 ben zorunlu durumlar olmadığı takdirde sezaryen olunmaması taraftarıyım. Ama asla sezaryeni kötülemiyorum yablış anlamayın
Doktorum:Özgül Özgan Çelikel, hastanem de ankara sincan lokman hekim üniversitesi hastanesi hem doktordan hem hastaneden çok memnun kaldım bilginiz olsun 🙏🙏