Merhaba hanımlar. Daha önce buraya post açmıştım 40 haftalık oldum ağrım sancım yok diye. Üstelik kendime normal doğum yapacağım diye ebe tutmuştum. Bebeğimin pozisyonu normal doğuma uygundu. Doktorum da normal doğum istediğim için bekleyecekti fakat bebeğin boynuna kordon dolandığı için beklemek istemedi. Biz de son kez ebeye gittik o rahmimi uyardı, buna rağmen hiçbir şekilde sancım gelmedi. Açılmam da olmadı tüm tuşlara basmama rağmen 😅 biz de 41+1 de doktora kontrole gittik. Bebeğimin suyu azalmış ve doktorum mekanyum gördüğünü söyledi. Bebeğim kaka yapmış yani. Hemen o gün sezeryana karar verdik. Ben bir gün önceden ne olur olmaz diye bir şey yeyip içmemiştim. Bir kaç tahlilden sonra ameliyathaneye aldılar beni. Spinal olarak anestizi aldım. Hiçbir şekilde acımadı. İki dk içinde hemen belimden aşağısı uyuştu. Sonra doktorum geldi, hemen başladı, hiçbir şey hissetmedim. Sadece bebeğimi çıkartırken sağa sola salladı gibi oldu o kadar 😊 sonra bi baktım bebeğim karşımda🥰 ağzı burnu kakalıydı yavrumun. Neyseki akciğerine kaçmamış. Hemen temizleyip ten tene temas için getirdiler. Estetik dikişim yapıldı odama geçtim. Ne kadar çok yürürseniz o kadar çabuk gazınız çıkıyor. Çabuk iyileşmek için de bol bol su içmeniz gerekiyor. Ben çok su içtiğim için baş ağrım olmadı ve bir haftada toparladım çok şükür. Sütüm de çok yoktu ama emzire emzire indi çok şükür. Bir de ameliyat olurken o ana odaklanmadım oradakilerle ha bire konuştum ve beni çok rahatlattı. Normal doğum istedim fakat olmayınca olmuyor bazen fakat sezeryandan da sonrasından da çok memnun kaldım.