Arkadaşlar öncelikle Allah herkese sağlıkla kavuşmayı nasip etsin. Hikayeme başlıyorum bazı yerleri çok acı içerecek etkilenen lütfen okumasın. 22 Ocak akşamı kanamam oldu hemen acile gittim geceydi rahim kendini hazırlıyor dediler açıklığıma baktılar 1 cm eve gönderdiler duş al dinlen vs. Sonraki akşam suyum geldi kanlı olduğu için hemen acile gittim eğer kan gelmeseydi gitmeyip evde sancı çekmeyi planlamıştım. Ama maalesef. 24 Ocak Hastaneye gece 3te vardık benim sancılarım sık değildi ara ara gelip gidiyordu açılmama bakılıyordu açılmam 2 de uzun süre kalınca bana saat 6-7 civarı suni sancı taktılar. Ne olduysa ondan sonra oldu. Kimseyi korkutmak istemem, canım normalde çok tatlıdır. Gelen sancıları pilates topu yürüyüş ve en iyi gelen duş ile eşimle birlikte karşıladık dayanılmayacak gibi değildi. Sonrasında işler zorlaşmaya başladı 5 cm oldun, sancıya devam, 6-7 olduğumda hayatımın en acı hissettiğim anıydı dedim ki epidural mi yapsak ebe hemen doktora sorup geliyorum dedi. Gitti geldi açıklığına bakacağım öyle karar verecek doktor dedi o sıra muayenelere bakıyordu çünkü saat artık öğlenden sonra 14-15 civarlarıydı, açıklık artınca epidural veremediler doktor kas gevşetici takın demiş söylenen hiçbir şeye inanmıyordum o an ne alaka gevşetici falan diyorum. Neyse saat 16 ya geldiği vakit ben artık dayanılmaz denilen o acılara ulaşmıştım, dayandım çok şükür Allahım yardım et nolur yardım edin diye diye dayandım eşimin elini hep sıktım masaya geçmeden dört ayak pozisyonuna geldim orada kaka gelir gibi ıkınmada başladı tamam oğlum artık geliyor dedim ama arada kendimden geçiyordum ebem ebrar 🖤 o kadar destek oldu ki o kadar ilgilendi ki Allah razı olsun masaya alıyorum dedi yalvardım nolur burada doğurayım dedim bırakmadılar tabii masaya geçtik ebelerle süreç devam etti ıkınma gelince ıkın dediler ne öğrendiysem onu yaptım doğum hazırlık kurslarına mutlaka gidin arkadaşlar nefesimi tuttum çenemi yapıştırdım ellerimi masaya sabitledim ve ıkındım kaç kezdi hatırlamıyorum ebelerle bir 5-6 doktorlada 5-6 ıkınmada oğlumu kucağıma verdiler. O an kesinlikle anlatılmaz yaşanılır. Dünyada yaşayabileceğiniz en güzel an kesinlikle o an bambaşka müthişşşşş. Ağrılar hemen son buldu ama bilin bakalım hangi ağrılar başladı evet kesi. Kesiden önce plesanta ve bir takım iç boşaltma işleri ondan sonrada dikim ben bir kez daha orada doğurdum. Canım çok yandı kendimi sıkmaktan o kadar yorgun düştüm ki. Neyseki bitti titreme kırkbeş dakika sürdü sonra ağrılar bebeğimle ilgilenemedim bile doğru düzgün ikinci gün daha iyiydi , yavaş yavaş toparladım şimdi 4. Gün kontrol vardı sarılık değeri 10 çıktı çünkü sütüm az geliyordu anca anca çoğalıyor vazgeçmeden emzirince. Hala duygularım karmakarışık ama evladıma bakınca her şey aklımdan siliniyor. Uzun oldu herkese kolay ve hayırlı doğum diliyorum