Temel olanlar=
Hastane çıkışı, 5li takım, Zıbın, tulum, yelek, çorap, muslin örtü, penye battaniye, kalın battaniye, banyo havlusu, ağız mendili, alt temizleme pamuğu, dış giyim olarak belki içi welsoft kumaşlı tulum
Adetler sizlere kalmış.
Anne ihtiyacı olarak=
Emzirme sütyeni, hamile kilodu, önden açılabilir (çıtçıtlı, düğmeli) pijama, depend, korse, yıkanabilir göğüs pedi,
Kaba eşya olarak=
Anne bebek cantası, puset, bebek arabası, yatak, koruyucu alez,(yorgan, nevresim takımı,) yada uyku seti, dolap
Diğer şeyler=
Küvet, kova, maşrapa, bez, ıslak mendil, kağıt törpü( tırnakları için), şampuan, vücut losyonu, pişik kremi, ateş ölçer, saç fırçası,
Bunlar benim nazarımda en temel şeylerdi böyle başladım zaten araştırıp öğrendikçe fikir sahibi olup diğer detayları da bütçenize göre aliyorsunuz nerden başlamalı bilmeyenler için temel şeyler bunlar
Göğüs pompası, süt saklama poşeti, emzik, biberon, burun temizleme aparatı, kulak temizleme çubuğu bunlar detaylar ve eczane vs ihtiyaç olursa hemen temin edilebilecek şeyler pompa mesela pahalı bir şey dolapta görüyorum gerek kalmadı satıyorum diyenleri, emzik biberon yine hemen alınır ama memeyi reddetmesin diye çokça göğüs teması isteniyor emzik biberon gerekmedikçe istenmiyor, burun ve kulak temizliği için de ilk bir ay özellikle kullanımı onerilmeyen aparatlar he maddiyatiniz müsaitse bile bence sona bırakın çünkü oydu buydu derken baya mebla tutuyor herşey
Nerden başlayacağını bilmeyenler için pahalı kaba şeyler öncelikli olsun malum ne zaman zam gelir o da belli olmuyor çünkü, ilk çocuğunuz ise zibinlari beyaz alabilirsiniz diğer çocuklar için de kullanılabilirsiniz aklıma gelenler bunlar 🎈