anneliksevinci 36+6 hamileyim,özel acilde kan tahlili yaptırmıştım D-dimer kantitatif 1111 çıkmış , enfeksiyon görünmüyor crp normal çıkmış 😢 biraz burda bakınca kan pıhtılaşması ile ilgili olduğunu gördüm çok korkuyorum bilen var mı acaba
Nilay4444 anneliksevinci bende de 1. Trimestrde d dimer çok yüksek çıktı pıhtılaşma var şu an tedavi görüyorum. Siz de acil kan sulandırıcı fln alın bana iyne yapılıyo her gün
Angelipk anneliksevinci yüksek değerde ben ayda bir d-dimer testi yaptırıyorum doktorum ona göre iğnenin mg yükselttiyor yada normal ise aynı dozu vurmaya devam ediyorum korkmayın bunda korkulacak bişey yok doktorunuzla irtibata geçmedinizmi kan sulandırıcı iğne hap vermedimi
tgba-17 anneliksevinci çokta yüksek değil canım ben ilk gebeliğimde sonuna kadar takip edildim zaten hamilelikte yükselen bir değer canım
Zeynepkrkytlli anneliksevinci canım acilen doktorunla konuş bunu çok önemli bı konu Bende de çıktı kan sulandirici iğne verdi adı oksapar belki duymussunzdur Seni korkutmamak için detay yazmıcam ama çok önemli bı konuymus bu ve bol bol yürüyüş yapman gerekiyo Doğumun başladığında da tekrar belkirt doktorlara
anneliksevinci Nilay4444 nasıl belirtileri olmuştu sizde acaba? Acil doktoru hamilelikte bu değer normal dedi ama biraz baktım hiç de öyle görünmüyor :( siz de kaç çıktı çok geçmiş olsun
Angelipk anneliksevinci acil doktorunun demesiyle olmuyor o maalesef kendi doktorunuz ve dahiliye doktoruna gidin testler yapıyorlar hangi seviyede diye bakılması ona göre tedaviye başlanılması gerekiyor herkesin vücudu hastalığı bir değil bunla beraber başka biseyde çıkabiliyor benim doktorum d-dimer sonucum 500 geçmedikçe iğnemin dozajını yükseltmezdi aynı şekilde kullanırdı 500 geçince yükseltirdi korkulacak bişey yok ama ihmal etmeyin edilmemesi gerekiyor
Nilay4444 anneliksevinci Benim sol bacagımın dipleri agrimaya basladı basamıyordum. Sonra bacağımda trombpsit oldugu ortata çıkdl yani kan pıhtılaşıp damarlara yapışmış. D dimer tahlilim 508 çıktı
anneliksevinci Angelipk testi az önce acilde yaptırdım yeni çıktı, ishal kusma şikayetiyle gittim kan alındı bu değere de bakıldı normalde yapılan kan testimde bu değere bakılmamış hiç, çok mu yüksek sizin kaç çıkıyordu? Benim haftam da ileri 36+6 korkuyorum bebeğime aniden bir şey olur diye
anneliksevinci Angelipk kadın doğum doktorumdan randevu aldım hemen gideceğim bugün, ama o bu değeri hiç takip etmemiş ne yazık ki ilk kez bakıldı, sizin ilaç takibinizi dahiliye mi yapıyor acaba
Angelipk anneliksevinci ilk gebelik mi korkma bende ilk gebelikte son aylarda oluşmuş ama fakedilmedi oğlumu sağlıkla kucağıma diğer gebeliklerde sorun oluşturdu mesela üç düşük yaptım çok yıprandım meğerse pıhtıllaşma varmış ondan sonra bazı şeylerde çıktı ama şükür iyiyim kızımda dokuz ay hem iğnesini hem hapını kullandım korkulacak bişey yok şimdi yine kullanıyorum ihmal etmeyin sadece direkt doktorunuzla görüşün bende genel olarak test 200ile 300 arası çıkardı o zaman dozajım yükselmezdi bi kaç kere 600 çıktı doktorum yükseltti
Zeynepkrkytlli anneliksevinci o kadar korkmayın gününüze az kalmış zaten sanırım çok fazla şikayetiniz de yokmuş Ben şiddetli bacak ağrısından dolayı gittim yürüyemiyorum topalliyorum meğer bacağımda pıhtı varmış Belki korkulacak bı şey yoktur da sizinkinde Benim bı tanidigim baya kötü şeyler yaşamıştı ama onunki geç teshisten dolayı oldu sanırım
Angelipk anneliksevinci düşüklerimden sonra araştırma hastanesinde genetik testler yaptırdık orda çıktı ondan sonra kadın doğum doktorum arkadaşı dahiliye uzmanına yönlerdirdi ortak haraket ettiler baya testler yapıldı şükür halloldu doktorum dozajı yükseltmeden onla kontak kurardı d-dimer sonuçlarını onla paylaşırdı Allah razı olsun çok dikkatli titiz bi doktordu ayrıntısına kadar dikkat ederdi
anneliksevinci Angelipk ilk gebeliğim evet, hamileliğin en başında pıhtı testleri yapmıştı güzel çıkmıştı galiba sonradan yükseldi, bi daha hiç bakılmadı acilde tesadüfen çıktı
Gizemd-01 Angelipk 28 haftalık gebeyken doktoruma dedim kan pıhtılaşması testi yapar mısınız diye. Hamileyken yapılan kan pıhtılaşma testi doğru sonuç vermez. Hamile değilken yapılması lazım. Korkma bişe olmaz dedi yapmadı test 😏
Angelipk anneliksevinci muhtemelen öyledir benimde oğlumda gebeliğin sonunda oluşmuş ama dediğim gibi korkma
anneliksevinci Angelipk sağlıkla kavuşun inşalllah, benim ilk gebeliğim öncesinde bir düşük vs olmadı, başta yapılan testler güzel çıkmıştı ama şimdi bunu gördüm çok canım sıkıldı
anneliksevinci Gizemd-01 öyle mi peki neden yapmadı herkes yapıp ilaç kullanıyor gerekirse ben de doktorum ihmal mi etti diye düşünüyorum şu an? Bir de eşimle kan uyuşmazlığımız var 28.haftada aşı oldum ben
Angelipk Gizemd-01 yo canım gayette yapılıyor ilk gebelikte bende hiç bi sorun yoktu dahiliyedeki doktora bunuda sormuştum neden yani nasıl oluyor diye ilk gebelikte hamileliğin sonlarına doğru ulaşınca oluşuyor direkt test yapılamdığı içinde fark edilmiyor diğer gebeliklerde vücut zaten ürettiği var oldugu için düşüğe sebeb annede Allah korusun pıhtı atmasına neden olabiliyor dedi kızımda 9 ay boyunca ayda bir d-dimer testi kanphtıllaşması testi oldum ona görede dozajları ayarlandı şimdi 21 haftalığım yine kan testi veriyorum doktorum ona göre ilerliyor doktor nedne öyle dedi bilmem bebeğe zarar verecek bişey değil kan tahlili
Angelipk anneliksevinci dediğim gibi sıkma doktorunla konuş belki gebelik sonunda yükselmede olmuş olabilir
anneliksevinci tgba-17 canım hangi bölüm takip ediyor kadık doğum mu? İlaç kullanmış mıydın değerin kaç çıkıyordu?
tgba-17 anneliksevinci 2. Gebeliğim yine takip ediliyorum en son bastırdığımda senden yüksekti ama kullanmıyorum birsey gebeliğe bağlı dediler çünkü