Çok yeni ben de yaşadım bunu kanımda Toxoplazma enfeksiyonu çıktı doktorumun ilk söylediği şey evde kedi besleyip beslemediğimdi beslemiyordum açıkçası ama biraz araştırınca arkadaşlarında bahsettiği gibi iyi yıkanmamış sebze iyi pişmemiş et yani bir yerden bulaş olması gerekiyor ben o tarihten beri dışardan yemek yemiyorum mesela dikkat ediyorum çünkü gebelikte sorun oluyormuş çocuğu düşürmeye kadar gidiyormuş ama Yetişkinler için bir tedavi yöntemi uygulamadılar gebe kalırsan eğer hala pozitif çıkarsa ilaç tedavisine başlayabiliriz ama şu an gerek yok bunu zaten çoğu insan yaşıyor dendi zaten enfeksiyon hastalıkları bölümüne giderseniz bu enfeksiyon takibi yapılıyor mesela benimki yalancı pozitif çıktı daha sonra ben daha önce geçirmişim Yani özel Laboratuvarda da baktırdım özellikle sordum Toxoplazma ıgg ve ıgm diye iki değer çıkıyor zaten biri şuan aktif halde enfeksiyon olduğunun biride daha önce geçirdiğini gösteriyor Açıkçası korkacak bir şey yok sadece enfeksiyon hastalıklarına bir görün bence yediğine içtiğine dikkat et Ve hijyenine bu konu hakkında YouTube’da Evrim Ağacının bir videosu bu konuyu ele almış konu başlığı “kediniz sizi nasıl seks makinasına dönüştürüyor” diye izleyebilirsin belki rahatlatır