Dün beni sağlık ocağındaki takipli hemşirem aradı, smear(rahim ağzı kanseri) testin pozitif çıktı, bi hekimden randevu al görün acil dedi pat kapattı telefonu. Doğumdan sonra 30 yaş üzeri bayanlarda yapılan bir testti bu. Öyle pozitif deyip kapatınca bana bişeyler oldu korktum. Çünkü benim anne tarafımdaki çoğu kişi kanserden vefat etti. Kimseye diyemedim ve dün akşam üzüntüden tansyonum 16-11 oldu .. acile gitmek zorunda kaldım. İğne oldum tansyonumu öyle düşürdüler. Eşimde sordu sen neye strest ettin bukadar ve söyledim. Test bu sonuçta kötü düşünme dedi. Neyse ben bugün aradım hemşireyi. Bana açık konuşun pozitif demek ne demek dedim. Değerime bakarmısınız ekrandan ne yazıyor dedim. Eğer değeriniz 16-18 çıksaydı kanser olma ihtimaliniz yüksek olurdu ama sizinkinde “diğer” yazıyor. Yani kanser değilde enfeksiyon gibi bi virüs var o nedenle pozitif çıktı dedi. Dedim bunu bana başta neden söylemediniz ben üzüntüden neler yaşadım. Beni telkin etti kapattı. Ben dün bebeğime bile zor baktım. Gerçekten bazen düşüncesizler.. pozitif çıkan kişileri sıra sıra hızlıca arayıp kapatmışlar.. kendime zor geldim.. hâla arada tansyonum çıkıyor..