esolinaaaaa Kızlar Benim ilk hamileliğimde değerim 3,8 di normalde ilk trimester de 2,5 altında olması gerekiyor peki TSH değerinin yüksekliği düşük ve erken doğum riski ile bir alakası vsr mı?
Baharoloji esolinaaaaa benim 5 küsuratlıydı tam tersi iri bebekti iki hamileliğimde de ilaç kullandım doğum ile beraber düştü değerde
Nihlenaz esolinaaaaa ben düşük yapabileceğini okumuştum araştırırken.Şöyle ki benim ilk hamileliğim de 35’ti. O düşük oldu. Sonra ki hamileliğim de 25’ti o sağlıkla ilerledi.
melteW esolinaaaaa benim ilk gebeliğim de 6 yıl önce değerim hep 5 di o zamanlar doktorlar pek önemsemedi özel doktor olduğu halde çok şükür oğlum sağlıklı doğdu bu gebeliğim başından beri her ay TSH değerime bakılıyor yine 5 ve ben 9 aydır ilaç kullanıyorum bu düşük mevzusunu sordum alakalı değil dedi dahile doktoru sadece bebeğin gelişimini ve zekasını etkiliyor dedi ben de kullanıyorum doğumdan sonra kesilecek
esolinaaaaa Nihlenaz bende okumuştum ama burada benim gibi olanlar var mı acaba diye bi sorayım dedim canım ilk hamileliğimde başlarda doktor ilaç vermemişti şimdi 2. Hamileyim ilaç kullanıyorum değerimi düzeltip öyle hamile kaldım inşallah bir sorun çıkmaz 😫
Nihlenaz esolinaaaaa düzelmiş zaten bi sorun olmaz benim ki çok yüksekti düşürebilmek için baya uğraşmıştık. Yine takibini yapmak lazım tabi☺️
esolinaaaaa melteW bana da dahiliye doktoru gebe kalmak istiyorsaniz 2,5 altında olması lazım demişti