gizem-cbn Hanımlar ilk gebeliğim ve illa ki tedirginliklerim oluyor. Doktorum başlarda erken doğum riski , kanama vs, demişti. Şimdilerde nırmal olabilir diyor ama ben risk almak istemiyorum gibi. Aranızda böyle yapan oldu mu?
tugcesakzci gizem-cbn bebeği ve kendimi riske atmamak için sezaryen tercih ettim cumartesi günü alacak doktor
gdaslik gizem-cbn her doğumun riski var doktorunuz neyi uygun görüyorsa öyle ilerleyin bence. Ben normal doğum yaptım kızım da gayet sağlıklı doktorum sezaryen deseydi onu dinleyip o şekilde ilerlerdik. Doktorunuzu dinleyin bence.
Feyzay gizem-cbn sezaryenin risksiz oldugunu neden düşündünüz? İlk doğumum mecburi sezaryendi eğer mecbur olmasaydı normal doğum olmasını isterdim hem anne hem bebek için daha sağlıklı olan normal doğumdur. Doktorunuzun normal doğumla alakalı olarak gördüğü bir tehlike yoksa
Zeyasln gizem-cbn hep normal istedim herşey yolundaydı 32.haftaya kadar sancılarım başladı sonra oğlum boyuna 3 kat kordon doladı doktor da normali düşünme artık dedi tamam deyip kabul ettim şimdiki aklım olsa normali denemeyi isterdim tercih meselesi tamamen
paradise35 Feyzay sezeryan doğum normal doğuma göre bebek için en risksizidir. Sezaryenin en büyük avantajı bebeğin normal doğum sırasında oluşabilecek riskleri yaşamadan direk sağlıklı bir şekilde dışarı alınmasıdır. Bebeğin sıkışması, oksijensiz kalması gibi kötü olasılıklar sezaryende yoktur.
gizem-cbn Feyzay benim tek sorunum plasenta nin rahim ağzına yakın olması ama kapatmadığını söyledi doktor yinede olur ya doğumda bebekten önce plasentanın da gelme durumu varsa diye korkuyoeum
tugcesakzci paradise35 fakat tamamen risksiz değildir. Sezaryenin de anne de ve bebekte çok fazla hasar ve risk bırakabileceği bir gerçek. Sezaryen olup solunum sıkıntısı yaşayan bebek sayısı normal doğumdaki oksijensiz kalan bebek sayısından onlarca kat daha fazla. Bir ameliyat olan doğumu övmeye çalışırken, diğer doğal doğum şeklini kötülemeyin bence. Tıp dünyası sezaryeni bir doğum değil ameliyat olarak kabul ediyor ve zaruri durumlar olmadığı sürece tercih edilmemesi gerektiğini söylüyorlar hep. Yurtdışında isteğe bağlı sezaryen yok mesela. Epilepsim olmasa ve herşey normal olsa asla tercihim olacak bir doğum şekli değil mesela
Zeyasln paradise35 sezeryan ın en kötü yanı da ama bebeğin ciğerlerinin ıslak kalması normalde bebekler sıkışarak çıktığı için ciğerlerinde ki suyu atarken sezeryanda bu şansları olmuyor 10 bebekten 7 si yaş ciğer problemi oluyor
paradise35 tugcesakzci Tamamen risksiz demedim. Elbetteki sezeryan doğumunda riskleri var ama anne için, bebek için oluşacak riskler normal doğumdan çok daha azdır. Sezeryan cerrahi girişim olduğu için ameliyatın ve anestezinin tüm risklerini taşır. yarattığı riskler anne için herhangi bir ameliyatta oluşacak riskler kadardır. Bazen sezaryenle doğan bebeklerde doğumdan sonra birkaç gün sürebilen bir solunum sıkıntısı yada solunum sayısında artma durumları görülebilmektedir. Fakat bu durum normal doğumlarda da yaşanabilir. Yani tamamen risksiz demiyorum ama normale göre daha risksizdir. Altını tekrar çiziyorum bebek için risksiz olanı. Anne için değil.
tugcesakzci paradise35 normal doğumlarda yaşanmıyor demedim fakat normal doğumda bu dediğiniz riskler çok çok daha az oluyor. Ama sezaryenle alınan bebeklerde daha fazla oranlarda solunum sıkıntısı oluyor. Yani bebek için risksiz değil bebek için de riskli sadece annenin riskleri yok. Su yutabiliyor mesela bebek, solunum sıkıntısı çoğunlukla yaşanıyor bir süre için. Normalde bunlar sürekli her doğumda olmuyor sezaryende olma oranları ve ihtimalleri çok yüksek. Bilgi verip yönlendirmeye çalışırken yanlış bilgi verip yönlendiriyorsunuz. Baktığınız çerçevede mantıken bebeklerin çoğu ya ölürdü ya sakat kalırdı mesela noemal dopum yapanlarda. Yanlıi yönlendirmeyin. Olmaz demiyorum ama olma ihtimali sezaryene göre daha düşük.
2prensesannesiiii gizem-cbn ben kızımda öyle yaptım bi sürü risk saydı dr tamam dedim gittim sezeryan günü aldım
Ozgeee22 gizem-cbn 2 ocakta sezaryen doğum yaptım, bebek ultrasonda 3500 gram çıkıyordu çatım çok uygun görünmüyordu, doktor çok istiyorsan suni sancı verelim ama bebek strese girip solunum sıkıntısı yaşayabilir veya kafasını vakumla çekmek zorunda kalabiliriz planlı sezaryen yapmamız daha uygun olur demişti öyle yaptık bizde ☺️
Hilalaktscbk Ozgeee22 En iyisini yapmışsınız bu ihtimalleri dinlemek bile tansiyonunu düşürüyor insanın Allah korusun hepimizi 🥲
Linatkgl gizem-cbn evet ben ilk gebeliğim doktor normalde olur sezaryanda dedi ama normal risk alırz dedi karar sizin dedi biz risk almaktan korktuk sezaryan olacam
Hilalaktscbk gizem-cbn En başından beri kendimi vajinal doğuma hazırlamaya çalışıyorum ama ikimizi de riske atacak bir durumla karşılaşırsak da sezeryana açık kapı bırakıyorum.
aslhnkrts9 gizem-cbn bana doktorum kendisi direk sezeryan dedi sorgusuz kabul ettim zamanının gelmesini bekliyorum , en iyisini benim için de bebek içinde o biliyo sonuçta bende ilk baştan beri vajinal doğum istiyodum konuştuğumuz da son anda sezeryana dönebilir bence iki türlü acı çekme senin içinde süreç konforlu geçsin dedi kafama takılan bi durumda bana net cevap verdiği için bu kadar rahatlıkla kabul edebildim benim gebeliğim son bir aydır baya sıkıntılı geçiyor bu süreçte bile çok yardımcı oldu riskleri söyledi tercih senin düşün dedi ama ben doktorum bu kadar netken ikilemde kalmak istemedim sezeryanı seçtim
paradise35 tugcesakzci bu yönlendirmeyi yaparken kendi düşüncelerimle yapmıyorum. Sonuçta tıp okumadım ya da kadın doğum alanında herhangi bir uzmanlığım yok. Bende bir anne adayı olarak kendim için doğum şekli araştırırken birçok yazı okudum bu konuyla ilgili onca doktor aynı şeyleri söylüyor. Araştırırsanız benim yazdıklarımın aynılarını görebilirsiniz.Bebek için en risksiz olanı sezeryan doğumdur. Normale göre kıyaslandığında.
Feyzay gizem-cbn hiç korkmayın gönlünüzü ferah tutun. Güvendiğiniz bir doktorla ilerleyin. Allah biz kadınları buna uygun yaratmış. Tıbbi olarak bir risk varsa doktorunuz size söyler zaten. Sezaryen doğum bebeğin doğal sürecine müdahale olmuş oluyor bir çok rahatsızlığı tetikliyor bebekte öncesinde bunların bilgisi verilmiyor ama sonra sıkıntınız oldugunda doktorlar soruyorlar hemen sezaryen mi diye. Sürecinizi takip edin önce Allah a sonra doktorunuza güvenin. Sağlıkla kucagınıza alırsınız inşaAllah