Gerçekten çok şaşkın okudum eğitimcinin biri 0-10 arasıysa 0.54 pozitif diyor, sayısalcı olduğunu söyleyen bir diğer eğitimci de 0.54’ün 0’dan küçük olduğunu söylüyor. 0.54 , 0 ile 1 arasında bir rasyonel değerdir arkadaşlar ve evet pozitif değildir. Bu kadar eğitimcinin içinde bi sağlıkçı olarak söyleyeyim ben de o zaman. Beta önce kanda yükselir ve belli bi değere kadar yükseliş göstermeden idrarda net göremezsiniz. Şayet hassas bir test kullandıysanız düşük pozitif ama düşük betalarda silik çizgi görebilirsiniz ki bu değerin de yine de belli bir değere kadar gelmiş olması gerekir. 5 üzeri pozitif kabul edilir ancak hormon dediğimiz şeyler dış etmenlere bağlı olarak da değişebileceğinden düzenli bir artış görülmezse eğer gebelik var denilmez. Bu nedenle arkadaşım, 0.54 negatif bir değerdir, sonrasında geç döllenme olmuşsa eğer değeriniz yükselmiş olabilir bu normaldir. Bu şekilde bi şey başınızdan geçtiyse eğer bu istisna bi durum. Ha bu arada, testler çok benim bildiğim bi alan değildir ama fikrimi söylemem gerekirse bence de o yapılan test doğru değil çünkü o silik çizgi olması gerektiği yerde değil. Allah hepimizin gönlüne göre, hepimizin hakkında hayırlısını versin, doğru zamandan sağlıklı bebekler kucaklarımıza alalım inşallah 🙏🏻