Merhaba sevgili gebeler ben mezun oldum ☺️ Öncelikle asıl amacım bir çok kişide olan riskli gebelik ve dikkat edilmesi gerekenleri söylemek için paylaşıyorum. Çünkü beklediğim gibi mükemmel bir doğum yaşayamadım maalesef. Hamdolsun iyiyiz şu an. 3. Doğumum du ve hep kendimi daha güzel olacak kolay olacak diye şartlayıp hazırlamıştım. Bursa şehir hastanesi peritonoloji yönlendirmeli devam etti son anda gebeliğim. Sebebi kansızlık, bebekte kalp atışı hızlı olması ve sancı ile başladı sorunlar 36. Haftada ve hep acilden muayene oldum bende haftada 2 3 en son 38+4 de şu gelişim ile hastaneye gittim biraz geç gitmeyi tercih ettim sancımı evde karşılamak istedim son anda orda olayım dedim ama eşim izin vermeyince 3 saat sonra gittim. Su gelişim çok fazla ve aralıksız geldi ve korkuttu açıkçası normal dışıydı dikkat edilmesi gerekiyor !! Sonrasında alttan muayene ile kanamam başladı ve yatışım o an yapıldı 3 cm açıklığım vardı dogumhanede sancı karşılamak için beklemdeyken 1 saat geçmeden nstm kötü oldu bebek kalp atışları hızlandı kanamam başladı ve çok korkunc şekilde ameliyata alındım. Hep sezaryenin rahatlığına özenirdim ve isterdim ama normal de yapabildiğim için normal istiyordum. Zor olan kısım normal ilerlerken korkunc ve dehset şekilde acil müdahale etmeleri. Bir anda 2 ebe oldu 10 hemşire üstümü soymaları sedyeyle atmaları kıyafetkerimi parcamaları ben o an herseyi düşündüm ya ben ya bebek birsey oldu dedim ama cevap alamadım. Çünkü müdahale etmeleri gerekiyordu doğru olanı yaptılar ama o korku ile bayılmak anesteziden kalkarken de bende kötü bir etki bıraktı tabi. Sonuç bebeğime kavuştum 🥹 hamdolsun rabbime kurtulduk ama bu şekilde olması beni etkiledi ve eve gelince ağlama tuttu ne yaşadım ne oldum anlamdım. Çokça ilaç tedavisi yapıldı kan sulandırıcı başladık 10 gün boyunca zor bir süreç. Evet bu şekilde bizim hikayemizde merak edilenleri elimden gelidğince cevaplarım.