Etlik şehir hastanesinde sağlık personeliydim 8 ay çalıştım eski personeli olmama rağmen doğumumu özelde yapmayı düşünüyordum ama buradaki yazıyı okuyunca mutlu oldum açıkçası. Hastanenin çoğu bölümünün işleyişine hakimim fakat kadın doğum ile ilgili hiçbir bilgim yoktu. Kontrollerime yine etlikte gidiyorum cihazlar yeni, ultrason doktorları radyologlar oluyor ve bu özele göre bir tık daha guven verici oluyor. Özellerde genelde kadın doğum doktoru yapar detaylı us vs. Tek beni korkutan çoğu zaman asistan doktorlara denk geldiği için muaynelerim, özele yönlensem mi diye düşünüyordum. Tehlikeli bir durum gelişirse tabi sabit doktor olması için özele de gidebilirim. Özel hastanede de çalıştım ve çalışırken işini hakkıyla yapanda çoktu tecrubesiz personelde çoktu. bu yuzden devlete bağlı hastaneler bildiğim sürece hep daha mantıklı gelmiştir. işin içinde olmama rağmen bende çok tedirginim ilk doğumum olacak . Daha çok yolun başındayım özel bir durumum sorunum olmazsa etlikte devam etmeyi düşünüyorum. Gebe okulları var orada eğitimlere katılacağım mayıs ayında. Eğer bilginiz yoksa isminizi yazdırın çok tatlı bi hemşire var o kayıt alıyor fizyoterapist eşliğinde hem spor yaptırıyorlar hemde süreç hakkında bilgi vereceklermiş. 1 ay boyunca her hafta oluyormuş sizin gebelik haftanıza göre tarih belirliyorlar. Tanıdıklarım olmasına ve araştırmama rağmen bu kadar şeffaf doğumla alakalı bilgiler alamamıştım gerçekten çok mutlu oldum. Herkes kendisiyle özel ilgilenilsin ister , doğumunda hele prenses gibi olmak ister . birde ilk doğumsa tecrübesiz olduğumuz için böyle özel odam olsun uzman doktor eşliğinde takipli olduğum bildiğim doktor yapsın doğumumu kafasındayız . Bunu bende istiyorum gerçekten ama Ankara da bilindik özel hastanelerde doğum ücretleri 30 ve 50 bin tl civarı sadece doğum için bu paket değil paket almak daha avantajlı oluyor ben şehir dışında çıktığım için sık sık kontrollerim başka şehirde de olabiliyor.Yani maks 2 gün için o kadar para vermek ve birde normal doğumsa eğer hiçbir masrafı yokken tamamen ticari bir duruma dönüşmüş olması beni geri itiyor. Çevremde de özelde doğurmuş insanlar ay devlette mi doğum yapacaksın tarzı yorumlar yapabiliyorlar ve eminim onlardan çok daha kaliteli yerlerde yapabilme durumumuz olabilir ya da olmayabilir bunu diyenlere kulak asmayın onlar bana göre cahil bilgisiz araştırmayan tipler herkes evladı için en sağlıklı olanını ister. Yani bi yönden bizi pamuklara sarmaları için vermiş olacağız açıkçası o parayı bu da tercih meselesi saygı duyarım. Olumsuz şeyler yaşayan illaki olmuştur her yerde oluyor varsa sorun yaşayanlarıda dinlemek isterim . Öyle bende fikirlerimi söylemek istedim başlığı açan arkadaşada tekrar teşekkür ediyorum ☺️