Gul-A bende 38. Haftamda doğum yaptım şuan 20 günlük olduk benimde 3 cm açıklığım vardı doktora gittim kontrole ertesi günü suyum geldi sancım yoktu suni sancı verdiler sabah 9:30 dan akşam 17:30 a kadar sancı çektim suni sancı biraz zorladı beni kendi sancılarım olsa daha farklı olabilirdi ama nasip sana önereceklerim ben her sancı gelmem de hareket etmeye çalıştım gözlerimi kapattım ve nefesime odaklanmaya çalıştım odada çok insan olmasın seni iyi hissettirecek birinin olması duygusal anlamda çok önemli ben hep eşimden destek aldım sarıldım yeri geldi ağladım yürüdüm pilates topunda hareketleri yaptık beraber sancıları çekerken mutluluk hormonunun çalışması çok mühim doğuma alındığın da hiç korkma emin ellerde oluyorsun ıkınmayı bilmek işi kolaylaştırıyor büyük tuvaletini yapar gibi çeneni göğsüne doğru getir nefes çek ve ıkın açıklığın Güzelse 2-3 ıkınmada bebiş kucağında olur hiç korkma vücudun ve bebeğin doğuma elverişli yaratıldı o program onlarda mevcut akışa teslim ol rabbim kolay yoldan doğumunu yapmayı nasip etsin ☺️