Herkese merhaba öncelikle doğumun normali veya anormali olmaz doğalı veya sezeryanı olur Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin bana kendi isteğimle güzel ve mutlu sonlu bir sezeryanla doğum nasip etti, en ince ayrıntısına kadar yazmak istiyorum merak eden herkese fikir olsun, seviliyorsunuz :)
Ben sezeryan doğumumu samsun medical park hastanesinde Zeynep Banu Erdoğdu hocamla gerçekleştirdim gebeliğimin ilk gününden beride ona takipliydim kendisini şiddetle normal veya sezeryan hiç fark etmez hamilelik takibi ve doğum aşamasında veya başka kadınsal hastalıklarda öneriyorum. 18.12.23 10.09 kavuştum kızıma şükürler olsun, doğal doğumdan belirsizliğinden ve getireceklerinden korktuğum için sezeryanı tercih ettim yine herkesin kendi fikri :) Sabah erkenden 8de hastaneye geçip yatış işlemlerini başlattık 8.30 a doğru odamızdaydık, hemen bir hemşire geldi damar yolu açtı ameliyathane önlüğü ve bone verdi alt iç çamaşırımdan başka herşeyi çıkarmamı ve sadece önlüğü giymem gerektiğini söyledi bende öyle yaptım daha sonra yatağa uzanıp örtünün altında ameliyathane personelinin gelip sedyeyle beni almasını bekledim o işlemde çok kolay zaten kendiniz geçebiliyosunuz heryerinizi örtüyorlar açıkta bir yeriniz kalmıyor daha sonra ameliyathane personeli 9.30u geçiyordu tam net saat hatırlamıyorum gelip beni aldı seri bir şekilde ameliyathaneye geçtim bir süre dosya işlemleri için koridorda bekledim daha sonra sezeryan işleminin yapılacağı ameliyathane odasına getirildim sedyeden yeşil örtülerle örtülü ameliyat masasına geçiş yaptım iç çamaşırımı fark ettiler çıkarman gerekiyordu dediler bende o kalsın dediler dedim meğer çıkarmak gerekiyormuş çıkardım hemşire eldivene koydu ve çocuğun kıyafetlerini çıkardıktan sonra bohçaya koyacağını söyledi öylede yaptı, ameliyathane ekibi çok rahat çok profesyönel ve hepsi güleryüzlüydü, daha sonra sedyenin ucuna kadar geldim hemşire hanım eliyle başımı öne eğdi sırtımın kamburunu çıkardı ve anestezi uzmanı belimden spinal anesteziyi yaptı, hiç acımadı diyemem ama acıdıda diyemem gayet tolere edilebilir bir histi sonra zaten hemen aşağı kaydım ve bacaklarımda bir sıcaklık hissettim ağrılı geçen hamilelik sürecimden sonra spinal ile uyuşmak bana spa etkisi yarattı ve çok iyi gevşedim daha sonra sonda taktılar hissetmedim batikonladılar hissetmedim ve bilmediğim görmediğim başka bir sürü detay yapıldı yaptıklarını söylediler ama hiç birini duymadım hissetmedim, doktor hanımın işleme başlamasıyla bebeğimi bana göstermesi 7-8 dk sürdü herşey çok duygusal çok güzeldi daha sonra bebeği hemşireler aldı, topuk kanını ve ayak izini aldılar kilosunu tarttılar temizleyip giydirdiler yanağıma koyup fotoğrafta çekindik :) işleme başlanması ve bitmesi 15-20 dk sürdü bebeği benden önce odaya gönderdiler annem bebek ile çıktı eşim beni bekledi totalde ameliyathaneye gitmemle çıkmam 1 saat sürdü. Kesi yerini yapıştırma tekniği ile kapatmışlardı çok rahat ettim, odaya gelince hemşire geldi kanama kontrolü ve giydirmek için eşim hariç herkesi odadan çıkarttı, karnıma hafif bastırdı ve kötü pis kanın kolay çıkmasına yardımcı oldu su ve hoşaf içmeye hemen başladım 2-3 saat sonra çorba içtim 6.saatin sonunda hemşire hanım ayağa kaldırmaya geldi o sürece gelene kadar emzirme hemşiresinin yardımıyla emzirdim 2 saatte bir geldi yardımcı oldu ilk ayağa kalkış evet zordu ama ben çok azimliydim ve bir an önce kalkıp yürümek istedim gece boyu taburcu olana kadar saat başı kalkıp yürüdüm yürüdükçe gaz attım çünkü gaz atılmazsa taburcu etmiyorlar o gazı mutlaka atmanız lazım bunun tek yoluda bol bol yürümek, yürütmeden önce sondamıda çıkardılar hiç anlamadım bile acımadı yani zaten sık sık küçük tuvaletim geldiği için kalkmak zorunda da kaldım, deepend almıştım fakat hastanede hasta bezi kullandım deependleri 10-15 gün evde giydim çok rahat ettim daha sonra normal pede geçtim. 5.günde kadın doğum muayenem vardı 1 adet ipli dikişim vardı doktorum onun aldı usg ile baktı bir sorun çıkmadı bana bundan sonraki süreçte hangi doğum kontrol yöntemiyle korunmak istediğimi sordu bende kola takılan cilt altı implantın emzirme dönemine uygun olup olmadığını sordum uygunmuş lohusalığımın 35.gününde de onu taktırdım hiç acıtmayan çok basit 5 dakikalık bir işlemdi ve 3 yıllık %99 koruma sağlıyor ilk takıldığında bi kaç gün düzensiz kanama yaptığı için lohusalığım bitmeden taktırdım. Bugün kızımla 36.günümüz ilk 15 gün çok zordu şimdi iyiyiz alıştık büyüyoruz :) Bütün merak ettiğiniz sorulara içtenlikle cevap vermeye hazırım :))