Cansuyu123 1Elanur- inan bende aynıyım hep iyi gelicek sonuç desemde bi tarafımda o korku var. Ne uyku ne huzur
Busestl Cansuyu123 bisi dicem, bu testi sonucdan emin olmak icinmi yaptiriyorsunuz yoksa eger sonuc kötü gelirse ona göre ne düsüneceginize karar vermek icinmi
Cansuyu123 Busestl Yani benim bu testi yaptırmamdaki amaç son 6 ayı şüphe olmadan keyifli geçirmek. Tabikide olası kötü sonuçta ise kendimi duruma o kalan 6 ayda hazırlamak
Busestl Cansuyu123 bazen diyorum ki, buse nasilsa bebegini aldırmicaksın iyide ciksa kötüde çıksa ne gerek var bu kdr test yaptirmaya vs . İyice aklım karıştı benm yahu
Sdemirel Hepiniz güzel sonuçlar alın inşallahhh bizim de riskliydi ikili test hem de baya yüksek risk demişti ultrason güzeldi ama tertemiz geldi sonuç 🥰bu arada ben de Kocaeli denim🩷
Cansuyu123 Sdemirel Böyle güzel haberlere çok ihtiyacımız var😇🥰 İnşallah en kısa zamanda iyi haberleri buradan paylaşırırım bende🤲😇
Sdemirel Cansuyu123 hadi inşallahhh🥰hiç sıkmayın canınızı çok yıprattım kendimi on gün Buralarda okudukça rahatladım sonra herkesin riskli çıkıyormuş 🥰valla dört yıl önce oğlumu doğurdum hiç böyle şeyler yoktu bende de çevremde de fetal dna bu sene öğrendim yani Niye yaygın şimdi bilmem .
Cansuyu123 Busestl kendini iyiyede kötüyede hazırlaman için bence yaptırmalısın doğuma kdr acaba da kalıp düşünceli geçirmektense net kararlarla mantıklı haraket etmek daha mantıklı geliyor bana. Hakkımızda hayırlısı olsun canım . 😇
Fatma_ecem4 Busestl ama soylede bı durum var ben ilk bebegim nikahim olmadığı için doktora gitmemiştim asi olmadığım için bebek bı hastalık geçirmiş bebek doğduğunda genetik hastalıkları var denildi üç ay kuvezde kaldı hergun giderdim öyle şeyler görürdüm ki Allah’ım bebeğimi yanına al diye dua ederdim ama doktor testlerde sorun var almamız gerek deseydi yani gitmiş olsaydım belkide o acıları cekmezdim doktorlara güvenip bütün testleri yaptırmanız lazım rabbim bütün bebislere sağlık versin inşallah
Busestl Sdemirel kızlar yine ben geldim, dr israrla yaptir diyor fetal dnayi benm bilmem gerekiyor diyor , bizde zaten her türlü kabulumuz diye yaptirmama taraftariyiz ben nabcam yaa
Sdemirel Busestl zorunlu bişey değil ki nasıl illa bilmem gerekiyor nedir bunlar bence anlaşmalı bu şirketlerle ondan yaptırıyorlar Size de isim verdiler mi şuraya yaptır diye mesela benimkini hastenede aldılar kanı doktor kağıdı verdi nipt plus Muhtemelen anlaşmalılar ben öyle düşünüyorum artık .
Busestl Sdemirel bana da biryer önerdi burada yaptir die . Yani bebegi aldirmayi dusunmuyorum o yüzden gerek yok sanki dedik biz, doktorda iste bilmem gerek dedi, suan bu dusunceyle konusuyosun belki pozitif geldiginde aldirmayi dusunceksin dedi vs vs vs
Sdemirel Busestl ya bak işte kendileri öneriyor yeri de aynı Yani bilemiyorum ben de gram aldırmayı düşünmedim sadece kafamız rahat olsun ya da varsa gerçekten kendimizi alıştıralım diye yaptırmıştım kendin karar ver ayrıntılıyı da bekleyebilirsin orda çıkıyor herşey Az para değil imkan varsa hiç düşünme tabi ama .
Feyzay Busestl ben ilk gebeliğimde doktorum ikili testten bahsetti sadece ihtimal dedi riskli cıkanların cogu sendromlu bile cıkmıyormuş. Benim için atan kalbi durdurma ihtimali yok dedim. Bilmeniz gereken doğumdan hemen sonra ya da anne karnında müdahale edebilecegınız bir seyi gösteriyor mu bu testler öyle bir durum varsa yaptırayım dedim o da bir şey yapamayacaklarını söyledi ben de hiç birini yaptırmadım. Detaylı ultrason yaptırdım onda kalp beyin böbrek vs gibi rahatsızlıkları bilinirse müdahele imkanı oluyor diye. Şeker yüklemesi falan da yaptırdım diyeti insülini var. Bana anlamsız geldi ikili testler doktorumda riskli gebelik doktoruydu hiç ısrar etmedi.
Busestl Sdemirel inanki imkandan kaynakli demiyorm 2li testimin brz riskli dediginde agladim yarim saat , zaten kabülüm herseye gelen Alllahtan egerki down ise 6 ayı yinede kalbimin bi yerinde üzüntü duyarak gecirmek istiyomuyum onu dusunuyorum. Hem bu perinatolojide hersey cikmiyormu nerdeyse o da ayni gobi degilmi
Sdemirel Busestl zaten bu test bi risk analizi Yavrularımız öyle yani illa ayrıntılıda bütün organlarına bakılıyor orda da çıkar herşey
Busestl Sdemirel valla doktorum bu test sonucuyla ilgili ayrintili bilgi vermedigi icin benm ki nasil bir risk anlayamadim . Aklima geldikce sinirleniyorum