Başka konuya yazdığımı kopyalıyorum;
“Önce büyük parçaları (beşik/park yatak, bebek arabası, anakucağı vs) aradan çıkarırsanız iyi olur. Beşik için de çarşaf, nevresim takımı, iç yatak, ahşap beşik için yan korumalardan gerekiyor.
Onun dışında banyo-bakım malzemelerini alırsınız (küvet, küvet filesi, kova, maşrapa, şampuan, bebek süngeri, tırnak makası, saç fırçası, havlu/bornoz, ateşölçer)
Ben mayıs başı doğum yaptım daha önce, sizin daha da erken olduğu için daha serin olur. Nohut, peluş ve triko battaniye alırsınız birer tane. 2-3 tane penye battaniye, 2-3 tane de yaz için müslin örtü alırsınız.
Giyim olarak bir tane 5li, bir tane 10lu hastane çıkışı almıştım. 0-3 ay olarak 5 kısa kol 5 uzun kol body, 3-6 ay olarak yine 5 kısa kol 5 uzun kol body, 1 tane 0-3 ay, 2-3 tane 3-6 ay tulum almıştım. Alt olarak 0-3 ay patikli 2-3 tane, 3-6 ay patiksiz 4-5 tane. Alt üst takım olarak 2 tane 0-3 ay, 2-3 tane de 3-6 ay. 2-3 tane uzun kol önü çıtçıtlı penye hırka almıştım 3-6 ay. 2-3 tane de penye yelek almıştım yine 3-6 ay. Penye bere de 4-5 tane olursa iyi olur. Dışarı çıkarken giydirmek için de kalın peluş, polar vs bir tulum gerekiyor.
Sonrası zaten yaza denk geleceği için doğum yaptıktan sonra alırsınız, yazlıklar çıkmamış olur doğuma kadar.
Bunlar dışında çorap eldiven alırsınız 4-5er çift. Dışarı çıkarken çorabın üzerine takmak için ayakkabı tarzı olan patiklerden alırsınız. Ağız mendili alırsınız 15-20 tane. Çok çabuk kirlenebiliyor çünkü.
Şimdilik bunlar geldi aklıma…”
Ek olarak kendiniz için pijama gecelik sabahlık, emzirme atleti ve sütyeni alabilirsiniz. Bir de çantaya ihtiyaç oluyor dışarı çıkarken bebek eşyalarını yerleştirmek üzere.