1cocuklumom kedi için siz ona davranışlarınızla örnek olmaya çalışın o size bakarken kediyi hep nazikçe cici cici diyerek sevin sizi taklit etmeye çalışıcaktır. Ben oğlumu bu şekilde alıştırdım devamlı cici cici diyerek severek şimdi durduk yere gelip bacaklarımızı ellerimizi yanaklarımızı öpüyor cici yapıyor. Mesela saçlarımı çekerdi önce bilmezdi her seferinde net bir şekilde hayır kimsenin saçı çekilmez kimseye zarar veremeyiz diye uyardım ve birkaç defadan sonra öğrendi şimdi saçlarımı taramaya çalışıyor saçlarıma cici yapıyor. Hırçınlığı gitmesi için sizin sakinliğiniz ve verdiğiniz tepkilerde çok önemli diye düşünüyorum. Hayır dediğiniz şeyler için usanmadan net çizgi çekin hayırsa hayırdır. Ağlasın diretsin 10 kere alın ordan üşenmeden sonunda bırakıcaktır diye düşünüyorum. Belkide onu daha fazla aktiviteye yönlendirmelisiniz. Evde mesela boyama saati, kitap saati, çizgi film saati, uyku, yemek belkide hepsi saatli olursa kendini daha güvende ve size teslim hisseder. Şöyle düşünün yabancı bir ülkeye gidiyorsunuz ne dil biliyorsunuz ne yol göstereniniz var çok korkup dahada hırçınlaşırsınız ama size herşeyi öğretip yol gösteren sınır çizen biri olduğunda daha sakinleşirsiniz güvende hissedersiniz🙏🏻 İstikrar ve net anlaşılır konuşmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum🙏🏻 Eğer ki başa çıkamıyorsanızda psikolog tarzı bir yere götürmeniz iyi olucaktır şuan karekteri şekilleniyor önemli bir süreç bence 🙏🏻 Düşüncelerim bu şekilde