İlk dogumumda çok korkmuştum aşırı korkarak normal doğum yapmıştım stresten pupp olmuştum kaşıntı berbattı bebeğim olduğuna sevinememistim bile … Derken zaman geçti ikinciye hamile kaldım gebe egitimlerine katıldım farklı bı doktora gittim dünya tatlısı bı doktor, doğuma.olan yaklaşımi beni çok rahatlattı. Doğumhane de rahat edebileceğin bı gecelik al gebelerimin dogururken kendi kıyafeti giymesinden yanayım dedi kıyafetimi hazırladım , zeytinyağıni doğumlarda çok seviyorum dedi hemen zeytinyağımi çantama koydum , doğumuma bı kaç gün kala mutfakta temizlik yaparken ebe Hürcanin doğumla ilgili videolarini dinledim ,doğumhane de atıştırmalık çanta hazırlamakta bahsediyodu çantamı hazırladım, doğumhanede kasılmalar esnasında müziğin iyi geldiğini duymuştum hemen telefona YouTube müzik uygulamasından 80ler 90 lar indirdim , doktorum perine masajı yap demişti haftada üç dört kere yapabildiğim kadar perine masajı yaptım, hurma yedim ,10 ocakta kontrole gittiğimde doktorum suyunun çok azaldığıni doğumu baslatmamiz gerektiğini söyledi 11 Ocak sabah 10 buçuk gibi valizini al gel dedi eve gidince bol su iç yürüyüş yap dedi sabah on buçukta hastaneye gittiğimde 3-4 cm açılma vardı adet ağrısı gibi hafiften ağrılarım vardı , 11 de doğumhaneye indim doğumu başlatmak için fitil verdiler lavman yaptılar doktor geldi yürumemi söyledi o esnada başka bı gebe daha vardı açıklığı 6 cm farklı bı doktorun hastasi, doktoruma diyorum ben ondan önce doguracam gör bak taktım kulakligimi yürüyorum arada nstye bagliyolar iki saat geçti aciklik 6 cm muayene su patladı kasılmalar biraz daha arttı her kasılmada çok az kaldı birazdan bebeğimi kucağıma alicam diyorum müzik dinliyorum sakince nefes alıyorum pilates topuyla hareket yapıyorum doktor bı daha bakıyor Kordon dolanmış bı tur önünde de kordon var kalp atışı düşerse sezeryan olabilir diyo tekrar muayene ediyo kordonu kenara itiyor bı problem yok kalp atışı normal yapicam çok az kaldı bı saate kalmaz dogurrsun diyo bu arada ben nstye bagliyim on beş dakika sonra ebem geliyor sancı gelince var gücünle ikin diyo ikiniyorum , sonra tam açık diye sesleniyor hemen doktoru çağırıyorlar elimde olmayan sanki kakam gelmiş gibi bir his ebeye diyorum sakın ıkınma diyo yataktan kalkıyorum karşı oda doğumhane yavaşça oraya geçiyoruz doktorum koşarak geliyor benim telefonda şarkılar çalıyor müziğin sesini açıyorlar ne güzel şarkılar indirmissin diyorlar doktor sancin gelince var gücünle ikin diyor yapıyorum sonra durmami söylüyor bebek çıkmak üzere sakince kısa kısa nefes alıp veriyorum ve bebeğim doğuyor hop kucağıma koyuyolar bitti başardım doktoruma soruyorum kesi dikiş varmı yok tertemiz diyo rahatlıyorum sonra beş on dakika içinde plesanta da cikiyo , biraz uzun oldu ama hikayem bu şekilde …bu süreçte kendime inandım yaparım kolay olacak hemen doğacak şeklinde motive oldum sizde kendinize inanın korkmayın sadece …doğumdan sonra ayaktaydim dört saat sürmüştü toplam Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah 🤲🌸bu arada doğumhanede diğer gebeden önce doğurdum 🤭