Öncelikle Allah bütün gebele kolay bir doğum nasip etsin tek avazda herkesi kurtarsın 🤲🏻
15 ocakta kontrol amaçlı gittik hastaneye. Nst’de sancı çıkınca açıklık kontrolü yapmak istedi doktorum 3-4 cm açıklık varmış. Evin yakınsa eve git ama ertesi gün tekrar görüşelim dedi. Biz de hastane yakın diye eve gittik. Ertesi gün tekrar k 4-5 cm açıklık dediler. Doktorum istersen yatırabilirim ama suni vermek zorunda kalırlar istersen eve git sancın, kanaman vs olursa gelirsin yoksa 2 gün sonra tekrar görüşelim dedi. Ben de suni istemediğim için tekrar eve geldim. Hiç sancı vs hissetmiyordum. 2 gün boyunca günlük 2 saat kadar yürüyüş yaptım, pilates yaptım 18 ocak gece 12 buçuk gibi adet ağrısı hissetmeye başladım. Çok hafif olduğu için başta umursamadım. Biraz hissettirmeye başladı saat 2-3 gibi kaç dkda bir geldiğini kontrol ettim ayaktayken 8 dkda bir, yatarken 3 dkda bir geliyordu nedense bunu ben de anlamadım 😂 eşimi kaldırdım hadi hastaneye gidelim hemen dedi 4 buçuk gibi gittik, ebe açıklığa baktı 6 cm olmuş yatışım yapıldı hemen. 1 saat sonra tekrar bakalım açıklığa dedi 8 cm olmuş. Tabii bu sırada ağrılar arttı ama dayanılmayacak gibi değildi dedim hep böyleyse ne güzel çokta ağrılı değil. Ebe suyumu patlattı daha hızlı ilerlesin diye. Ağrılar aynıydı değişiklik olmadı. 1 saat sonra tekrar baktı açıklığa hala aynı 8 cm. Saat 8 civarı nöbetçi olan ebe gitti başka ebe geldi. Gelir gelmez dayandılar suni sancıyı. Saat 7den 11e kadar suni sancı ağrısı çektim mahvetti o ağrı beni. 6dan 8 cmye 1 saate artan açıklık 8den 10 cmye kadar 4 saate çıkmadı. Çok fazla ıkınma ve tuvalet hissi vardı ama açıklık hala aynı 8 cm. 10 dk sonra artık doğumhanede köşede doğurcam diye korktum bidaha bakın diye gittim kontrol etti ebe sancın gelince ıkın ıkın diye heyecanlandı dedim sonunda açıldı herhalde. Doktoru aradı hemen doktor gelene kadar ıkındım sancım gelince. Doğum sırası güzel geçti 3 4 kişi birden gaz verdi harika ıkınıyosun hadi bitanem az kaldı falan diyolardı ilgileri çok güzeldi Allah razı olsun hepsinden. Saat öğleden önce 11.17de meleğim kollarımdaydı. Rüya gibi bir şeydi sanki başkasının hayatını izliyor gibiydim. O kadar perine masajı yaptım ama yine kesi oldu 3 dikişim var. Ama benim doktorum ilk doğumlarda rutin olarak atıyormuş o yüzden direkt attı kesiyi. Başladığı gibi devam etseydi harika bir doğum olurdu ama maalesef hemen dayıyolar suni sancıyı 🤷🏼♀️