Uzuuun olcak şimdiden söyleyim çünkü uzun doğum hikayeleri okumayı çok severdim 😅
Tam 39+0 da 14 Ocak Pazar sabahı saat 6 sularında uyurken bir anda bir şeyler aktığını hissettim çişimi kaçırıyorum sandım o yüzden hemen yataktan fırladım yatak kirlenmesin diye 😅Baktım çiş değil ılık ılık gelmeye devam ediyor çok değil bir bardak su kadar diyebilirim tamamen ıslanmıştım ama yerlere damlamamıştı.Anladım suyumdu.Hemen duşa girdim üstümü giyindim eşimi uyandırdım.Hayatım dedim kalk suyum geldi adam şok.O sırada çamaşırıma pembe leke geliyordu sürekli …İlk gebeliğim olduğundan fazlasıyla da heyecanla ve merakla yola koyulduk.Sağ Salim kavuşalım duaları dilimde.Hastaneye vardık pazar günü olduğundan pek te kimse yoktu.Ebe beni muayne etti.Önceki gün doktor kontrolümde 2 cm olan açıklığım 4 cm olmuştu.Çok sevinmiştim gittikçe yaklaştığımı anlamıştım.Ara ara sancılar girmeye başlamıştı.Aç olduğum için ebeye kahvaltı yapabilir miyim diye sordum.Hemen ye gel antibiyotik yapacağım suyun geldiği için,yatışınızı da yapın daha eve gidemezsiniz dedi Yapı olarak baya iri bi ebeydi ama açıklık kontrolünde vs sorun yaşamadım çok rahattım bilgili de biriydi belli.Kahvaltı ve yatış işlemlerinden sonra odama geldim.Saat 10 du ,Önlüğü giydim damar yolu açıldı antibiyotik yapıldı Nst de her şey yolunda.Eşimle başta kimseye haber vermeyecektik ama sonradan ihtiyaç olur vs diye ablalarımızı çağırdık.(annelerimiz biraz panik) Sağolsınlar heyecanla geldiler.Ben pilates topunda sancılarımı karşılamaya başladım gayet iyiydi çok rahattı diyebilirim adet sancısı gibi iki üç katı sonra ebe geldi suni başlayacaklarını söyledi doktorum öyle demiş.Hiç istemeye istemeye tamam dedim başladık.Kademeli olarak artırılıyor suni.11 gibi sancılar hissedilir derecedeydi yine de tolere edebiliyordum…Saat 12-1 gibi açıklığa bakıldı 5 cm dendi devam….Ablam ve görümcem sancı anında hep belime masaj yaptılar sonlara doğru gerçekten çok zordu sıcak duşa girince çok iyi geliyordu o yüzden son demleri duşta geçirdim diyebilirim pilates topunun üzerinde neyse de Nst ye bağlı sancı çekmek öyle zor ki kaç kere çıkardım nstyi yatmıycam ben yatarak dayanamıyorum diye.Sonra 2 ye doğru tekrar açıklık bakıldı 5 cm demezler mi dünyam başıma yıkıldı o kadar sancı çektim ilerleme yok ..o sırada benim epidural isteğim başladı ebeler özel hastane onlarına rağmen yanaşmadılar sonrası iyi olmuyor diye..5 cm açıklığa dayanamıyorum ilerisine hiç dayanamam dedim o sırada saat 15:00 e yaklaşmıştı o kadar bağırıyordum ki sezaryene alın beni diye hastane beni dinlemiş meğer.Ebe geldi yıktın ortalığı çok mu kötüsün dedi ölmek üzereyim çabuk sezaryene alın dedim dur bi daha açıklığa bakalım dedi ..demesin mi ooo 9 cm olmuş ben tabi bi saatte 9 a ulaşmasına inanmadım.Sezaryen istemeyim diye bizimkiler tembihledi sandım.Ebeye yemin ettirdim ahahjaha😂😂 suyunu patlatıcam şimdi dedi şiş gibi bişeyle kalan suyumu patlattı ılık lık baya su aktı.Şimdi dedi güzel ıkınırsan seni hemen doğumhaneye alıcam ama çok güzel ıkınacaksın dedi.Tamam dedim yeter ki doğumhaneye gidelim.Ikındım , gelmiş hadi diyoruz dedi Allahım diyorum kurtar beni.Doğumhaneye götürdüler doktorumu gördüm orda hocam dedim kurtarın beni.SAkin ol canım sonuna geldik on dk ya kucağında olacak dedi.Çatala geçtim sancı gelince ıkındım ama nefesim yetmiyordu yeterli ıkınamıyordum doktorum yanıma geldi karnıma bastırdı hiç ağrı sızı olmuyor bu arada sonrasında iyi bi ıkınmayla 15:15 te oğlum dünyaya geldi ağrılar bitmişti hemen ten tene temas yaptık sonra oğlumu giydirmek için götürdüler.O sırada doktorum plasentayı kordondan çekiyordu ıkın dedi asıl rahatlık plasenta çıkınca oluyormuş meğer.Hiç kesi atılmadı yırtılmalar olmuştu sadece bir kaç tane varmış dikişim 😅ilk doğuma göre az dikişle atlatmışım öyle söyledi.Kızlar ben canı tatlı kan tutan bi insanken bunları yapabildiysem siz de yapabilirsiniz kendinize güvenin çok zor ama doğumdan sonra ağrım sızım bişey olmadı çok rahattım sizlere de hayırlı doğumlar nasip olsun 🫶🏻