Herkese iyi akşamlar. Daha önce bir çok postta sormuştum şehir hastanesinde doğum yapan varmı süreç nasıl işliyor diye pek fazla bilgi alamamıştım şimdi sizlere kendi sürecimi anlatıyorum ☺️
18 Ocak tarihinde sabah 8.30ta planlı sezeryan için hastaneye giriş yaptım ilk giden olduğum için sanırım çok hızlı bir şekilde ultrason ve açıklık kontrolü yapıp( sezeryan olsada yapıyorlar alttan muayeneyi açıklık varsa öncelik vermek için) Nst ye bağladılar. Nst sırasında düzenli ve yüksek sancım çıkınca ilk olarak beni aldılar acilden damar yolu açılışı yapıldı ve ameliyat önlüğü giydirilip sedye ile sezeryan katına çıkarıldım. Eşim annem ve arkadaşım yanımdaydı ameliyata girmeden önce koridorda onlarla vedalaşmama izin verip ameliyata aldılar süreç çok hızlı ilerliyor anestezi ekibi ve doğum ekibi ( tepecik ekibi gerçekleştirdi ameliyatı) çok profesyonel ve aşırı sevimli insanlar sakinleştirmek için süreci çok naif bir şekilde anlattılar rahatlatıcı konuşmalar yaptılar. 9.46da oturduğum ameliyat masasında 09.54de kızım dünyaya geldi yüzünü gösterdiler ve hızlı bir şekilde ameliyatı tamamladılar sanırım 10.15 geçe falan tüm işlemler bitmişti. Daha sonra 20 25 dakika bekleme alanına aldılar o esnada bebeğinde ilk kontrol ve aşılar için gözleme alıyorlar 10.45te odaya doğru çıktım bebeğinde sizinle aynı esnada çıkartıyorlar odaya. Ameliyathaneden çıktığımda ailem karşıdaydı eşimi direk yanıma çağırdılar birlikte çıktık odaya sonraki süreçte eşim annem ve arkadaşım akşama kadar yanımdaydı güvenlikler bi iki kez uyardılar ama çok fazla sıkmıyorlar ziyaretçi konusunda benim gözlemim o şekilde eşim tüm gün yanımdaydı. Ameliyat sonrası hemşireler neredeyse saat başı gelip kontrol ediyorlar ilaçları serumları ateş tansiyon takipleri sürekli yapılıyor. Vizit heyeti 2 kere geziyor zaten nöbetçi doktor sürekli bulunuyor. Sezeryanda iki gece kalma zorunluluğu var ama ben 2. Gün imza atıp çıktım kalmak istemediğim için. Tek kötü yanı yemekler 😂 Normalde özel takipli ve doğumumu karataşta yapmayı düşünüyordum ama bir gece için o kadar para vermek istemedim ve şansımı denedim hiç pişman olmadım. Elimden geldiğince herşeyi anlatmak istedim yinede merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz. Herkese iyi akşamlar ❤️