mrv1903 Merhaba kızlar. Yakın zamanda doğum yapacağım. Zorunlu sezaryen olacağım. Yalnız ben çok korkuyorum sezaryen doğumdan. Önerileriniz, tecrübeleriniz nelerdir?
tugcesakzci mrv1903 ben de zorunlu sezaryen olacağım. Bana yanına bol kahve al dediler, kayısı hoşafı gaz ve tuvalet için, sezaryenin en büyük ilacı bol bol yürümekmiş canım bir de.
Selcanunal2004 mrv1903 canım depend bez al mutlaka ben çok kullandım Nescafe aldım sütsüz şekilde baya iyi geldi Ben genel anezteİ oldum aneztezi atmam da çok iyi oldu Hastanede bana sürekli hoşaf getirdiler oda baya iyi Pijama takımları al kanama vs olursa değiştirmek gerekir Ve gazı rahat atman için zorlansan da bol bol yürüyüş çok önemli
Elfidaa- İlk doğumum sezeryandı. Rezene çayı alın mutlaka bitter çikolata, nescafe aklıma gelenler ☺️ birde pijama olarak elbise almıştım ben onunla çok rahat etmiştim size de tavsiye ederim WC işi problem oluyor eşofman la ☺️
Ozr42 6 gün önce sezeryan doğum yaptım. Herkesin bünyesi farklı bence bende çok korkmuştum bende panik atakta vardı. Ameliyathanede korkudan gerginlikten panik atak gelmeye başladı ama hiç korktuğum gibi değilmiş. Yani benim yaşadığım öyle . Evet ağrılar illaki var sonuçta ameliyat oluyoruz. Size tavsiyem bol bol yürüyün . Ben saat başı kalkıp yürüyordum hastanede . Eve geldiğimdede hiç hareketi azaltmadım. Annem benimle kalıyor anneme hem çok yüklenmemek için hemde bana hareket olsun diye bebeğimle kendim daha çok ilgilenmeye başladım. Ben narkozu kusarak geçirdim galiba ama 3 gün boyunca varsa diye sade nescafe ve bitter çikolata yedim. Kayısı hoşafı götürün kendinizle gazınızı daha rahat çıkartırsınız. Zaten gaz çıkardınızmı rahatlıyorsunuz. Hele tuvalete çıktınızmı dahada rahatlıyorsunuz. Ağrılarım hala var ama kesik bölgesinde var artık ona alıştım. Zaten ağrı kesici vuruyorlar hastanede anlamıyorsunuz bile . Benim hastane çıkışı biraz ağrılı geçti ama iğnelerle ağrı kesicilerle düzeldi .
mrv1903 Ozr42 Evet benimde korkum ameliyathane de tek olacak olmam. Eşimi maalesef almıyorlar. Tek olmaktan çok korkuyorum 🤦🏻♀️ Eşim olsaydı en azından ondan destek alıp rahatlardım belki bu kadarda korkmazdım daha rahat olurdum açıkçası. Bir de şunu merak ediyorum. Uyuşturulduktan sonra hiç mi bişey hissedilmiyor yoksa bişeyler yaptıkları belli mi o his nasıldı
C01 mrv1903 https://tyml.gl/ipldokjkr6 Canım ben bunu aldım 63 kilo l beden düşünebilirsin bunu istersen
Elfidaa- mrv1903 anlıyorsun canım doktorun elini içinde gezdiğini hissediyorsun ama acı yok bebeği tutup çektiğinde oh be demiştim o kadar ağırlık çıkıyor ki 😂
Ozr42 mrv1903 benimde eşim yoktu yanımda ama ameliyathanedekilerle konuştum sürekli sohbet halindeydik. Onlarda konuşturuyorlar zaten sizi .Hatta hemşire en pozitif hastamız sendin dediler . İğneyi vurdukları gibi bacağınıza bir sıcaklık yayılıyor uyuşuyor hiç bişey hissetmiyorsunuz . Sadece deprem olmuş gibi sallandım yani çekiştiriyorlar . Birde karnıma bastı doktor ameliyat hane sırasında bebeği çıkartmak için o biraz nefesimi kesti o kadar. Zaten siz uyuşmadan hiç bişey yapmazlar .
Pinaargunes Ozr42 maşallah insallah biz de oyle bi doğum geciririz benimde panigim var spinalden vs korkuyodm genel isterim diyodum ama spinal daha mantikli sanki🙏
Ozr42 Pinaargunes inşallah sizinkilerde güzel geçer . Ben genel istemedim bebeğimin ilk sesini duyan olmak istemiştim . Ama hiç beklediğim gibi olmadı. Herkes korkutuyordu. Herkesin bünyesi farklı tabiki . Ama en önemlisi gazı çıkartmakta. Ve bol yürüyüş.
mrv1903 C01 Çok teşekkür ederim ama ben tesettürlüyüm hastanede benim için zor olur babam falanda olacak ☺️