Öncelikle deterjan ve kıyafet 😊 sabun rendesi olan bebek deterjanı kullanın bence. Yumuşatıcı da kokusuz bebeklere göre olursa iyi olur. İlk doğumumda acele ettim herşeyi aldım bir çoğunu kullanmadım acele etmeyin acil olanları alın diğerleri ihtiyaç halinde alınır. Bebek bakım çantası , Ağız mendilleri , omuz bezleri , emzirme önlüğü yada ince bir battaniye de olur nasıl rahat ederseniz. Tırnak makası , kıl fırça tarak ve ince dişli tarak (kafasında konak çıktığında çok iş görüyor) Bebek havlusu isterseniz küveti. File almayın uzmanlar önermiyor direkt suyla temas etmesi lazım vücudunun filede üşüyorlar. Şampuanı , pişik kremi. Pudra yine önerilmiyor. Bebek bakım yağı ben herşeyi mustela aldım memnunum. Anne yanı yatak kullanışsız 4 5 ay kullanıp kenarıya atıyorsunuz direkt beşik almanız daha mantıklı. Oyun halısı 2. Aydan sonra kullanmaya başlamıştım sonra da alınabilir. Anakucağı elektrikli tavsiye etmem onu da çok kullanmadım kaldı köşede en sağlıklısı kendi kendine hareket ettireceği şekilde olanlar hem kas gelişimi desteklenir. Oda ilk aylar kullanılmıyor 2. 3. Ayda kullanmaya başlıyorsunuz onun da acelesi yok bence. Bebek arabası sağlam seçin baya iş görüyor rahat sürüşü olması çift yönlü olması ilk şartınız olsun. Emzik ben kullanmadım sevmiyorum doğru da bulmuyorum ama sizin tercihiniz alırsanız kauçuk alın en azından daha sağlıklı. Doktorumuz emziği 4 Ay kullanabilir sonra bıraktırırsın diş damak yapısı için daha fazla kullanmak uygun değil demişti. Sizin için gerekli olanlar göğüs ucu çatlak kremi lansinoh kullandım ben. Emzirme sütyeni , göğüs pedi , göğüs ucu silikon. Eğer memeyi tutamazlarsa silikon çok işe yarıyor ilk 2 3 gün kullandım ben. Reflü yatağı olabilir. Aklıma gelen bunlar 🤷🏻♀️ Haa bide benim en hassas noktam ateş ölçer onu da kulaktan ölçer şeklinde alırsanız çok rahat edersiniz hem iç ateşi gösteriyor hem anında ölçüyor hemde yanılma payı az. Bide burun aspiratörü arada lazım olabiliyor. Islak mendil kullanmayın ben kızım 27 aylık olana kadar pamuğu ıslattım öyle sildim altını sonra tuvalete geçtik zaten. Ellerini yüzünü de hep pamuklu suyla silerim. Tamam sustum bu kadar 🤭