Mehmetaraskevser 7. Haftamda çok şiddetli bir böbrek ağrısı ile hastane hastane gezdim çare aradım. Sadece ultrason ile bulabildikleri için BÖBREK GENİŞLEMESİ Var dendi. Ama kesinlikle ürolojiye gözükün.. böbrek genişlemesinin nedenleri kum vs taş olmasından kaynaklı olabilir dendi ve 10 gün sonrasında üroloji takibi ile taş olduğu tespit edildi. Serumdan ve verdikleri ilaçlardan başka bir şey kullanamadım serum ilk başlarda takıldığı gibi ağrımı alıyodu ama yine de günde en az 4 serum takınıyordum. Sıcak suya yatıyordum küvete doldurup.( ki hamileliğin ilk başlarında sıcak su zararlı ama tek rahatlatan oydu). Sonrasında artık serumlar geçirmemeye başladı 12. Haftadan sonra anestezi almam uygun görüldüğü için erken doğum olmasın diye stant takılacaktı. Stant ile taşın daha rahat düşeceği düşmese bile hamilelik boyunca daha rahat edileceği söylenmişti. Tam o şekilde işlem yapılacaktı ki 1 ayın sonunda taş düştü. Yani düştüğünü görmedim sürekli ağrı halindeydim zaten 8 kilo vermiştim. Taş oynadıkça ağrı çoğalır. Sizin gebeliğiniz daha ileri de bu yüzden daha rahat hareket edebilirsiniz belki. Sıcak suya yatın en önemlisi bol bol su için. Doktor ilaç verdiyse mutlaka düzenli için ağrıyı geçirmek için değil ilaçlar kanalı genişletip taşı düşürmeye yardımcı olduğu için. Ki gerçi sizin ki taş mı belli değil ama bunu tespit ederseniz ona göre hareket edersiniz. Ağrınız için serum taktırmak ilaçları ağrı olmasa bile düzenli içmek sıcak suya yatmak iyi gelecektir.