Nursemom Mucizem00 ben her hafta yiyorum çinekop ve sarı kanat ikisi de çok güzel 👍 şükür hiçbir zararını görmedim.
Havi Nursemom Ben de bu iki balığı yiyorum yeni yeni balığı seven biri olarak 😊 Diğerlerinden çok koku geliyor bilmiyorum 🤷🏻♀️
Pnr-yoga Bebeğin vücudunda ilk oluşmaya ve gelişmeye başlayan organlardan birisi beyindir. Bebeğin beyin gelişimine en çok katkı sağlayan besin öğelerinin başında da folik asit gelmektedir. Folik asit bakımından en zengin gıda maddeleri ise balıklardır. Bu nedenle hamilelik döneminde annenin bol bol balık tüketmesi önerilir. Ancak her balığın tüketilmesi aynı olumlu etkiye sahip değildir. Civa, kurşun, arsenik, kadmiyum, nikel gibi ağır metaller fabrika atıkları, kanalizasyon atıkları, kirli su kaynakları ve çevre kirliliği ile göllere ve denizlere taşınırlar. Bu maddeler zamanla deniz dibine çöker ve yüzyıllar boyunca yok olmadan burada kalabilirler. Özellikle kum üzerinde yani dipte yaşayan balıklar bu maddeleri vücutlarına alırlar ve bu balıkları yediğimizde bizde bu maddeleri vücudumuza almış oluruz.Ağır metaller; beyin, sinir sistemi ve fetüsü doğrudan etkileyebilme özelliği olan çok tehlikeli toksik maddelerdir. Bu maddeler anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini doğrudan ve olumuz etkileyerek bilişsel ve motor becerilerinin, konuşma ve görme yeteneklerinin gelişimini olumsuz etkiler. Hamilelikte kesinlikle yenmemesi gereken balıklar ve deniz canlıları şunlardır; mezgit , barbunya,kefal kalkan levrek lüfer çinekop demiş bir yazı da ... yani Yedim birşey olamadı demeyelim :) hamsi istavrit uskumrudan şaşmayalım.
Bgusta Mucizem00 doğru diyosun o yuzden google amcaya sor. Ben genelde farkli bi balik yiyecegim zaman oraya yaziyorum orada civa oranlarida cikiyor
Nursemom Havi hamsi severim ama kokusu ağır geliyor yedikten sonra rahatsız oluyorum ama bu balıklar hem lezzetli hem ağır değil ☺️