tatlibebegim_ Gebelik şekerim olduğunu dün öğrendim şeker yüklemesi yaptırarak bugün tatlı şekerli bişey yemeden zor durdum normalde yemesem tansiyonum düşüyodu bugün zor dayandım yememek için vücudum hep şekeri aradı neler yiyebilirim şeker yükselmemesi için
Pamuk tatlibebegim_ Canim bunu zamanla kendin öğreneceksin.Bizler genel de deneme yanılma yontemleriyle buluyoruz.Mesela liste veriyorlar ama için de bazılar yükseltiyor. Bazı ağır şeyler yukseltmiyor mesela.Bu çok farklı birsey. @minik_kurabiyeee anlatsana kiz😂
2lokummannesiii tatlibebegim_ Eğer hiç bilginiz yoksa diyetisyene gidin size liste yapsın. Netten de araştırabilirsin. Bazı şeyler listende olsa bile yükseltebilir sen bunu kendini deneyerek bulacaksın. Şöyle bir şey de var şekeri hayatından çıkarınca mesela 2-3 ay yiyince çok tatlı geliyor ve vücudunun şekeri unuttuğunu anlıyorsun😂😂şahsen ben baklava severim şerbetli böyle ama yiyemiyorum ucundan tadıyorum çok garip ama insan şeker yememeye alışıyormuş 😂2.gebeliğim 2.şeker tecrübem😂
minik_kurabiyeee Pamuk aboo ben neyim yükseltip neyin düşürdüğünü bulana kadar canım çıktı diyet listesinde makarna bulgur pilavı yazıyor ama ben yediğim zaman yükseliyor. Yani deneme yanılma yöntemiyle buluyoruz . Ve çok alakasız şeyler yükseltiyor ama bazı çıkarır dediğime düşük çıkıyor 🤷🏻♀️
Pamuk tatlibebegim_ Ben de öyleydim olce olce alıştım.Neyin yükseltip yukseltmedigini biliyorum artik😊
tatlibebegim_ Pamuk banada söyler misin bari neyin yükseltip yükseltmediğini ben önüme geleni yiyorum 😢
Pamuk tatlibebegim_ İşte o her vücuda göre değişiyor.Mesela kısır denedik 2 3 kişi bizim ki yukselmedi 2 kişinin yükseldi. İşin püf noktası yoğurt ağır bisey yiyince 1 büyük kase yoğurt ye.
tatlibebegim_ Pamuk bide şeker yüklemesinden önce gece 12den sonra bişey yasaktı ya ben 11 gibi falan meyve yemiştim çok oda etkilemiş olabilir mi insülin direncimde vardı zaten😏
tatlibebegim_ 2lokummannesiii aynen diyetisyene yönlendirdi salı günü gidecem bakalım şeker olarakta meyveyi çok arıyorum onla karnımı doyuruyodum yemek yiyesim yok hiç sanırım meyve yükseltti şekeri😅
tatlibebegim_ Pamuk uff bian önce doğursam üzerimden büyük bi yük kalkmış gibi olacak sağlıkla gelsinlerde başka bişey istemiyorum 😊