Almanyagelini
Öncelikle herkese merhaba, Rabbim hepinize yavrularınızı sağlıkla, vakitlice kucağınıza alabilmek nasip etsin. Biz o aşamayı geçtik elhamdülillah☺️
15 Araluk Cumartesi akşamı 40haftamın dolmasına 1 gün kala hala oğluşumdan en ufak bir belirti yoktu, kayınvalidemler, görümcemlerle yedik içtik, sohbet ettik derken inşallah yarın hayırlı haberlerle yine geliriz diyerek, dua edip gittiler. Maşallah nasıl halis dua etmişlerse onlar çıkar çıkar girdiğim lavaboda bacaklarımdan aşağı istemsizce birşey boşaldı😳 Bende bir sevinç, bir mutluluk 🤗 Baktım, kıvamlı değil, kanlı değil, bildiğin şeffaf akışkan bir su. Eşim işte olduğundan hemen anneme seslendim. Hastaneye giderek hazır olsun diye çorba yapmaya girişti 😄 Bende attım kendimi duşa; gusül abdesti aldım, kişisel temizlik kontrollerimi yaptım. Sonrasında eşimi arayıp sakin olarak, acelemiz olmadan eve gelmesini söyledim.
Niyetim en başından beri olabildiğinde sancıları evde karşılayıp hastaneye Doğuma yakın zamanlarda gitmekti, ama gelen su olup çok da sancı olmayınca, son kontrolde de bebeğimin suyunun azaldığını bildiğimden yola koyulduk. Yapılan muayene ve tam 3 kez yapılan test sonucunda açıklığımın sadece 1 cm olduğunu ve gelenin su değil muhtemelen nişan olduğunu söyleyerek, ertesi gün gelmek üzere beni eve geri yolladılar. Bu arada bende 5 dk da bir gelen ama şiddeti dengesiz sancılar başlamıştı çoktan.
Ertesi gün açıklığın artmış olmasını ümit ederek gittiğimizde hala 1 cm olduğunu öğrendik, yine eve yollandık.
Eve geldik, oğlum bugün de gelmeyecek modunda kendimi uykuya hazırlıyorum, kasılmalarımı rahatlatmak için küveti doldurup uzandım bir süre, maksadım çıkınca uyumak 😀 Hakikaten de iyi geldi sıcak su, çıktığımda doğru düzgün ağrım kalmamıştı. Derken biraz zaman sonra sancılar çok daha şiddetle vurmaya başladı, ama inat ettim bu sefer gidip geri dönmeyeceğim, evde çekebildiğim kadar çekeceğim. Pazar’ı pazartesiye bağlayan gece 4.30da artık gidelim, dayanamıyorum diyip hazırlandık tekrardan. Bu arada ilk gelen suyun peşinden sürekli bir şekilde nişan dediğimiz, kanlı sümüksü yapı aktı benden. Tam evden çıkacakken en başta istemsizce gelen suyun aynısından yeniden aktı içimden. Tamam dedim, nişan geldi, ilki su değilse bile bu kesin su, sancım zaten şiddetli, artık doğuruyorum 😄
Yapılan muayenede açıklığım sadece 2cm olabilmiş, suya yaptıkları testte ise gelenin su olmadığını söylüyorlar, ama bu defa sancılarımın şiddeti de arttığından, suyum da zaten az olduğundan doğumu yakın zamanda görüp yatırdılar beni. Uyuyup güç toplamam için bir serim taktılar.
Sabah uyandığımda hafif birşeyler yedim, sonra ultrason ve elle doktor muayenesine girdim, işte herşey burada açığa kavuştu, testlerde negatif çıkmasına rağmen gelen suyunmmuş, ben demiştim 🙄 Zaten az olan suyum da geldiğinden ve günüm de dolduğundan suni ile doğumu başlatma kararı alındı.
Suni öncesi yeniden küvete girdim, cidden iyi geliyor, böyle bir imkanınız varsa kesinlikle tavsiye ederim, gerçi benim açılmama çok da fayda sağlayamadı, ama bu benle alakalı bi problem 🙈
Ardından Doğum yapacağım odaya alınıp suni sancı başlatıldı, 2 gündür sancı çeker olduğumdan gücüm kuvvetim kalmadığından epidural almanın mantıklı olduğuna karar verdik. Tabi öyle hemen takmadılar epidurali, bir süre sancıların şiddetlenmesi beklendi. Ardından epidural için anestezi uzmanı geldi, hayatında aldığım en doğru kararlardan biriydi epidural almak, çünkü doğum için hiç gücüm kalmamıştı.
Suni sancı+epidural esnasında açılmalarım başlarken birkaç saat uyuyup güç toplama imkanı buldum, elhamdülillah. Açıklığım 8 cm olduktan sonra epiduralin etkisi azalmaya başladı ve suni sancı arttırıldı. Zaten yattığım yatak Doğuma uygun hale getirildi. Belki suni sancıdan, belki uygulanan teknikten Doğum esnasında gelen sancıları ve ıkınma isteğinin hepsini hissedebildim ben, bu noktada benimki pek prenses Doğum olamadı 😄
Ayrıntılara çok girmeyeceğim, Doğum en nihayetinde, suyumun önceden gelmesi zorlayıcı bir Doğum olmasına vesile oldu. 1,5 saat kadar süren doğumdan serüvenimin ardından yavruma kavuşabilmek nasip oldu, elhamdülilah. Eşim ve annem Doğumda yanımdaydı, göbek bağını eşim kesti😍 Yavrum koynumdayken dikişlerim atıldı, gerçekten Doğumdan kaynaklı uyuşukluktan dolayı dikişler hissedilmiyor, fakat ellerin yaptığı bası bana biraz rahatsız edici geldi, lakin katlanılmayacak birşey değil.
17 Aralık Pazartesi akşamı 19:48 de 3380 gr, 51 cm olarak yavrumu kucağıma aldım çok şükür.
Bu çok bambaşka bir hismiş, Rabbim sizlere de isteyen herkese de nasip etsin. Yavrularımız hayırlı kul, hayırlı evlat olsunlar, sağlıkla sıhhatle, güzel ahlakla vatana, millete hayırlı evlat olsunlar inşallah. 😊🌷