morpaqatya9 merhaba.. ben önce bir kaç saat kendi sancılarımı çektim. Daha sonra hem açılmanın yavaş ilerlemesi hemde sancıların cok olması sebebiyle epidural istedim. Kateter felan takılırken birşey hissetmedim sadece çok küçük kan aldırırkenki acı kadar acı oldu ama benim tek zorlandığım şey katarer takılırken hareket etmemeniz gerekiyor ve o anda benim sancılarımda geliyordu hareketsiz bir şekilde katater takılana kadar kendi sancımı çekmek beni zorladı ne yazık ki. Daha sonrasında açılmada hızlı ilerlesin diye suni sancıda bagladılar. Ama ben hiçbirşey hissetmedim yani kalkabiliyorum yürüyebiliyordum ama acıyı asla hissetmiyordum. Tuvalete gitmekte biraz zorlandım küçük abdeste gidemedim aslında tuvaletim varmış ama ben anlamadım geldiğini o yüzden ebeler sonda ile boşalttılar mesaneyı yine hiçbirşey hissetmedim. Hatta tam acıklık olana kadar uyudum dinlendim.. daha sonra ebeler geldi doğum başladı diye ıkınmaktada hiç zorluk çekmedim zaten o ıkınma hissini durduramıyorsunuz elinizde değil yani affedersiniz kabız olmuşsunuz gibi bir his ama ıkındıkça rahatlıyorsunuz. Benim doğumum kolay geçti ama ben yanlış zamanlarda ıkındığım için yırtıgım kesim fazla oldu bebeğimde iri bir bebekti o yüzden fazla yırtıldı. Tekrar dikiş atarkende o kısma iğne yaptılar onuda hissetmedim o şekilde diktiler. Benim 30 tane dikişim vardı ona rağmen odaya cıkar cıkmaz kendim kalkıp lavaboya felan gidebildim o kadar dikişim olmasa kesin hiç doğum yapmamış gibi olurdum. Bel yada baş ağrısıda çekmedim ben. Şuan bir ayı geçti sadece dikişlerde problem yaşıyorum iyileşmediği için. Yine doğum yapsam yine epidural normal doğum yaparım.. sizde sağlıkla kucağınıza alın su gibi doğumlarınız olsun inşallah🙏🌸