1cocuklumom ortaya çıkan herhangi bi zorlukta hemen başkasına vermek gibi bi düşünceye kapılacaksanız hiç sahiplenmeyin bence, çünkü hayvan bakmakta, çocuğa bakmaktan farksız, ve hayvanlar hiç büyümeyen çocuklar, cins kedim yok, bi tekir bi sarman iki tane kedim var, sokaktan sahiplendim bebekliklerinden beri bakıyorum, cins kediler sürekli kendi cinsleriyle çiftleştirildiği için hastalığa çok daha yatkınlar diğer kedilere göre. şuan mama, veteriner vs ücretleri acayip derecede artmış durumda maddi durumunuzu bilmiyorum ama bi çok insan bu yüzden hayvanını terkediyor, tırmalama tahtası alırsınız yinede perdeyi koltuğu tırmalayabilir, kum dışına yapabilir bazen alıştırmak zor olur, büyüdüğünde çiftleşmek isteyecek, çiftleştirmeyecekseniz kısırlaştırmanız gerekecek vs.. yaşı ilerledikçe sağlık sorunları çıkacak insanlarda olduğu gibi, hem maddi hem manevi yıpranabiliyor insan, demem o ki herşeyi en ince ayrıntısına kadar düşünün ve öyle karar verin çünkü alıştıkları, yuva benimsedikleri yerden, insanlardan ayrılmak, terkedilmek her canlıyı üzeceği gibi hayvanlarıda üzüyor korkutuyor ve psikolojilerini bozuyor..