nisanne genel olarak bebek bakimina iliskin alt acma bezi bebek pamugu gibi seyleri stoklayabilirsiniz cok kullaniliyor. Bebek deterjani vs de stoklanabilir. Pilli bebek torpuleri cok pratik ilk haftadan bebegin tirnaklarini kisaltabiliyorsunuz. Elektrikli gogus pompasi ilk gunler cok isimi gordu ama bebegin emmesi duzene girdikce kullanimi azaliyor satin almak yerine hastane tipi olanlar kiralanabilir ya da yakinlarinizda varsa odunc isteyebilirsiniz. Mochi pompa benim alip gereksiz buldugum tek urun oldu acikcasi 1-2 kez kullandim sadece. Cok soguk bir yerde yasamiyorsaniz cok kalin battaniyeler cok kullanilmiyor bence. Reflu yatagini cok kullaniyorum. Hazir kundaklar cok pratik ama bebegin hangisini sevecegine bakip almak lazim mesela benim bebegim kollari kafasinin yaninda uyumayi seviyor klasik kundak yerine kelebek kundakla daha rahat etti. Emerse biberon cok kullanilmiyor. İlk etapta bir tane edinip ihtiyaca gore ilave almanizi tavsiye ederim. Ben biberonu sadece ilk hafta mama takviyesi verirken olcu icin kullandim bir daha ihtiyac olmadi mesela. Kiyafet alisverisinde her donem icin ortalama sayida almanizi tavsiye ederim. Bebegin dogum kilosu biraz belli olunca gereken aya gore ilave alabilirsiniz. Gumus kapak gogus yaralarina kesinlikle iyi geldi bende. Emzirme yastigi da bence gerekli onsuz evde emzirmiyorum ben. İlk asamada aklima gelen bunlar.