Ben doğum yapalı 10.5 ay oldu. Kids’e geçiş yapmış olsamda buradan kopamadım. Gebeliğim buralarda geçti. E haliyle konuştuğum bir sürü kişide hala burada.
Son zamanlarda aşırı ama aşırı dikkati mi çeken bir konu var. O konu hakkında post açmak istedim.
Normal ve sezaryen doğum..
Arkadaşlar ben normal doğum yapmak istediğim için üniversite hastanesi tercih ettim. Ankara’da yaşıyorum bu arada. Normal doğum destekleyen bir doktor bulamadım. İlla vardır fakat eninde sonunda onlarda sezaryene dönüyor. Eğer bende ya da bebeğimde sağlık sorunu olsaydı tabii ki sezaryen olacaktım. Ama Allah’ıma şükür yoktu. Her şey istediğim gibi ilerledi. Doğum hikayemi profilimden okuyabilir buradan da istediğiniz soruları bana sorabilirsiniz. Oğlumdan vakit buldukça cevaplamaya hazırım.
Neyse, gelelim konuya. Burada bir kaç kişi var. Normal doğum yapmak isteyen ya da korkuyorum nasıl olacak diyenlere korkunç bir şekilde normal doğumu kötülüyor.. Neden? Siz yaşadınız mı normal doğumu? Yoksa sağdan soldan kulaktan dolma bilgiler ile mi yazıyorsunuz bunları? Bence ikinci seçenek..
Lütfen normal doğum yapmadıysanız korkunç bilgilerinizi hatta bilgi kirlililiklerinizi alın ve kendi doğumunuza odaklanın.
Sezaryen doğum yapmak isteyene de sezaryeni kötülemeyin. Bazıları zorunlu olmak durumunda. Gerçi hoş burada sezaryeni kötüleyeni hiç görmedim.
Diyeceğim o ki. Her doğum kişiye özeldir. Tecrübeni aktar ama bu kadar korkunç aktarma.
Sorularınız olursa dediğim gibi cevaplarım 🤗