lilasmom_ normal doğumu yapamayacağımı biliyordum kişi kendisini tanır bilir zorlamaya hiç gerek yok , kızken regl olduğumda bile bayılan kusan kendinden geçen bir bünyeye sahiptim evlendikten sonra bayılmalarım azaldı ama şiddetli ağrılarım devam etmişti bunun bilincinde iken de kendimi zorlamak istemedim açıkçası… acı eşiğim de çok düşüktür hemen tansiyonum düşer.. bundan 9-10 ay önce takiplisi olduğum doktorum bana rahim filmi çekti ve anestezi almadan, ben o kadar ağrıya acıya dayanamadım ve tansiyonum düştü bayıldım sonrasında keşke anestezi alsaydım dedim acı eşiğim o kadar düşük toplamda 5-10 dk arası süren bir operasyona bile dayanamadı vücudum bundan kaynaklı ben hep sezaryen odaklı ilerledim kendimce nedense sezaryen doğum yapmaktan hiç korkmuyorum tabiki endişelerim bunda da var ama normal doğum kadar değil vajinamın kesilmesi düşüncesine katlanamıyorum mesela ama karnımın kesilmesine okeyim… bunda da acaba spinal iğnesi acıtır mı karnıma bastırdıklarında ağrı ne düzeyde olur diye merak ediyorum o kadar.. geçen hafta doktor kontrolümüzde ben doktoruma sezaryen istediğimi söyledim zaten özeller çokta normal doğum diye diretmiyor doktorum hemen kabul etti daha doğrusu saygı duydu bir şey demedi eğer öyleyse şubatın 28 i gibi alabiliriz dedi biz o şekilde konuştuk birdahaki randevum şubatın 5inde o zaman 35 haftalık oluyorum çok daha net bir tarihe karar vericez o zaman doktorumla tabiki bebeğim bu süreçte erken gelmek istemezse… bana ve bu süreci yaşayacak olan herkese Allah kolay doğumlar nasip etsin inşallah