Yavrumun gelişimi 2 hafta önden gidiyordu kafası daha da önden gidiyordu kilosuda fazlaydı doktor iri bebek olduğunu söylemişti 39+1 de çatı muayenesi yaptı doktor(kendinizi kasmazsanız acı hissetmiyorsunuz)normal doğum için uygun olmadığımı söyledi kilosuna 3.900 civarı demişti ama yanılma payı olur ve boşu boşuna sezaryen olurum endişesi vardı doktor 3.500 doğsa bile zorlanırsın yırtığın çok olabilir dedi içim biraz rahat etti. 39+4 de 25 aralığa gün aldık. Hastaneye sezaryen sabahı yattık imkanınız varsa sizde o gün yatın öncesinde hastanede stres olabilirsiniz. 8 saat öncesinden katı 6 saat öncesinden sıvı alımını kesmeniz gerekiyor ben 12den sonra bir şey yemedim içmedim ama öncesinde yediklerime dikkat etmedim ve gecesinde mide yanmam çok oldu yanmayı kesmek için bir şey yiyip içemedim o gün yediklerinize dikkat edin. Hiç stresim endişem korkum yok içimde sadece yavruma kavuşacak olmanın verdiği mutluluk kime benzeyecek merakı var. Etrafımdaki insanlar benden heyecanlılar😂 çok doğum hikayesi okudum burda çok doğum gördüm anestezi okuduğum için bilinmezlik korkusu yok ne olacağını ameliyat sürecini biliyorum kendimce. Sondayı gitmeden taktılar hastaneden hastaneye değişiyor ameliyat odasında da takabiliyorlar o da acı vermedi . Ameliyata gidiyorum hala kötü bir duygu yok içimde çok rahatım. Spinal iğnesinin çok ince bir iğne olduğunu biliyorum daha önce gördüm ameliyat masasına alındım hala sakinim doktor ne yaptığını anlatıyor güzelce açıklıyor…Başıma NADİR olabilen bir şey geldi ve spinal aralığımı bulamadılar 5 kez denediler 5 kez olmasına rağmen hiç birinde acı hissetmedim çünkü cidden acı vermiyor iğnesinde korkulacak bir şey yok damar yolu daha çok acıtıyor diyorlardıda tuhafıma gidiyordu ama cidden öyleymiş. Bir kaç dakika içerisinde uyuştu belden aşağısı endişelenmeyin tam uyuşmadan başlamıyorlar ameliyata.Ameliyat başladıktan 6 dakika sonra yavrumu gördüm tarifsiz duygular… Dikiş 40 dakika falan sürdü ameliyat sırasında biraz mide bulantım oldu refleks olarak öksürünce dikiş işlemini geciktirdim. Orda zaten en ufak bir probleminiz için bekleyen insanlar var baş dönmesi mide bulantısı herhangi bir şeyde hemen söyleyin ilaçla kesiliyor dakikalar içinde. Dikiş esnasında oğlumu babasının yanına verdiler hemen. Ameliyatta ufak tefek çekiştirmeler hissettim ama asla acı değil. Odaya geçtim yavrum beni bekliyordu emzirmek için kucağıma aldım 2-3 dakika memeyi tutması için uğraştım tuttu ve sütüm hemen geldi 🥹 tek endişem oydu çok şükür hemen geldi psikolojinizi sakın olumsuza odaklamayın. Normal doğum ya da sezaryen aynı ihtimal sütünüzün gelme olasılığı benimki günler sonra geldi damla damla geldi gibi söylemleri asla dinlemeyin benimki hemen ve çok geldi. Gelmesi için bir gün öncesinden ekstra hurma yedim onun harici bir şey yapmadım olumlu düşünmekten başka.Ayaklarımın uyuşukluğu birkaç saat içinde geçti ameliyattan 8 saat sonrada üstümü giyinip ilk yürüyüşümü yaptım çok ağrım olmadı sıvı almaya başladım en az 3 litre su içtim bol bol kahve içtim kayısılı meyve suyu içtim(kayısı kompostosu çok işe yarıyormuş) hiç baş ağrım olmadı bol sıvı tükettiğim için. Sonraki kalkışlarda zorlandım ameliyat yerim acımaya başladı ilk 2 gün zordu acısı devam etti bol bol yürümeye çalıştım. Hastaneden çıkmak için gaz çıkışını bekledik 2 gün sonunda çıkmayınca lavman yaptılar hemen işe yaradı ve çıktık. 2 günden sonra hiç ameliyat olamamış gibiydim ara ara ameliyat yerim acıdı oda normaldir. Dikişler 10 gün sonra alındı acı olmadı. Tavsiyeler bol sıvı tüketin olumsuz düşünmeyin yanınızda sizi kaldırabilecek oturmanıza kalkmanıza yardımcı olabilecek güçte insan seçin kıyafetleriniz iç çamaşırınız bol olsun ben normal ped almıştım yetmişti çok bi kanama olmuyor zaten doğumunuza hala var ve kanınız düşükse önleminizi alın ihmal etmeyin benim kanım ameliyattan sonra baya düşmüş ameliyatta kan kaybı olmamasına rağmen 3 ünite kan 1 ünite Demir taktılar yine toparlayamadım. Son olarak Sezaryenle bebeğimize kavuştuk diye daha az anne değiliz…