Buraya hikayemi yazmak için çok bekledim o yüzden her detayı yazmak istiyorum 🌺ilk doğumum bu arada
5 Ocak Cuma (39+6) günü sabah parça parça nişanım gelmeye başlamıştı sancım yoktu kahvaltı yapıp evi temizledim eşimle ördek yürüyüşü yaptım akşam saat 6 da kanamam oldu kanı görünce direkt hastaneye gittik. Dr açılma 2 cm kanama normal dedi 3 saate de doğurabilirsin 1 hafta da sürebilir dedi eve gönderdi beni🫠 7.30 gibi hastaneden çıktık benim sancılarım sertleşmeye başlamıştı çıkarken. Eşim hadi seni yemeğe götüreyim dedi 🤣 yemeği yerken benim sancı 5 dksa bire düştü kıvranarak yedim. Eve geldik hala 5 dk da bir eşim belime masaj yaptı biraz yok geçmiyor sancılar çok şiddetli geliyordu. Eşim dayanamadı dedi kalk gidelim. Gittiğimde 5 cm açılma vardı saat 11 di yatış verdiler. Nst bağlandı kalkmaya izin yok. yatarak sancı çekmek çoooook zormuş çömelir pozisyonda ya da secde pozisyonunda çok daha kolay karşılanıyor sancılar ama izin vermediler 😄bi kaç saat sonra dr geldi açılman çok iyi suyunu patlatacağım daha kolay ilerler dedi. Elinde uzun bir çubuk vardı görünce korktum açıkçası ama acıtmadı. Sonra bebek iyice aşağı insin diye yatağın yanında çömel kalk sancı geldiğinde büyük abdesti yapar gibi ıkın dedi. Sancıları çok rahat karşılıyordum bu şekilde ama bi süre sonra yatırdılar bebek inmişti iyice aşağı. Yatarak çok zorlayıcı olunca yatakta secde pozisyonunda sancıyı karşılamama izin verdiler. Bu şekilde yarım saat ıkındıktan sonra baskı hissettim hemen beni çatala çıkardılar 2. Ikındmada bebek doğdu 👶 toplam 5 saat sancı çektim 10.30 da sıklaşan sancılardan sonra 40+0 da gece 3.27 de bebişim doğmuştu. Pozitif kısmı uzun süre sancı çekmemiş olmamdı dr kolay bir doğum oldu dedi. Negatif kısmı ise çok fazla dikişim oldu içten dıştan çok dikiş atıldı. Toplam 1.30 saat dikiş attılar. Dikiş atması doğumdan daha zor oldu dedi dr. Bu arada bebişim dışarıda 1.5 saat ağladı 🫠 sonrasında dikişlerimde çok acı oldu çünkü vajinaya kadar yırtılmıştı ve dikişler birbirine değiyor 🫠 Doğum hikayelerini hep okurdum güle oynaya sancı çekenler vardı ama don sancılarda ben öleceğim zannettim 😂 ama ölmedim her doğumun bi saati var ve o saatten 1 saniye bile şaşmıyor. Her şeye rağmen şu an bebeğim kucağımda 10 günlük oldu bile ❤️🩹❤️🩹