Sonunda ben de yazıyorum buraya:) öncelikle uzun bir yazı olabilir ama hikayemi anlatmak istiyorum. Öncelikle benim 2. Doğumum. İlk doğumumda sabah 8’den akşm 5’e kadar evde çok hafif sancılar çektim ama düzenli değildi ve çok hafifti. Akşam 5-6 civarı hastaneye gitmiştik 5cm açılmam vardı ve akşam 9 da ilk yavrumu kucağıma almıştım. Yani hastanede 3 saatlik bir süreçti. Ama ilk doğumumda şunu anlamıştım ki hastanede nst’ye bağlı olarak sancı çekmek çok zor kesinlikle evde yürüyerek, eğilip kalkarak sancı çekmek çok daha kolaydı ve 2. Doğumumda son ana kadar hastaneye gitmeyeceğim diye karar almıştım ki bunu uyguldım;)) gelelim şimdi asıl 2. Doğumuma. Gece 4 gibi suyum gelerek uyandım ve hemen duşa girdim ama suyum geldiği için sancılarım hemen başlamıştı ve 10-15 dakikada bir düzenli geliyordu. Duştan sonra hemen valizin eksiklerini tamamladım ( herşeyimi son ana bırakırım:)) evde sürekli gezindim hiç oturmadım, ve sancılarımın süresi kısalmaya başlamıştı. Evde 3 saatin ardından saat 7’de artık 2 dakikada bir düzenli sancı geliyordu ve hastaneye gitmeye karar verdim ki iyi ki gitmişim:) 7.30’da hastanede ilk muayenede ebe bir baktı ki 8 cm açılmaa! O kadar mutlu oldum ki bunu duyduğuma tsm istediğim gibi hastaneye gelip 1 saatte doğurmaktı hayalim. Sakın ıkınma dedi ebe:) zaten ıkıncak kadar da sancım yoktu. Sonrasında doğumhaneye geçtm ve orada 1 buçuk saat süren (ilk 1 saat sancılarım yok oldu resmen) son yarım saat sancım arttı ve saat 9.17’de ikinci yavrum dünyaya geldi:) gerçekten 2. Doğumlar daha kolay oluyormuş bunu deneyimlemiş oldum:) suyumun gelmesiyle birlikte evde 3 buçuk saat ve hastanede 1 buçuk saatin ardından kolay bir doğumla evladımı kucağıma aldım. Allah bekleyen herkese benimki gibi kolay bir doğum nasip etsin🤲