Reina gerçekten sizi tebrik ederim keyifle okudum, bebeğinizde hayırlı uğurlu olsun 🦋 bende doğum yapalı 2 ay 9 gün oldu. 40+3te doğumum kendi sancılarımla başlamıştı. 38. Haftada çatı muayenesinde doktorum çok rahat normal doğurursun demişti ve bende tüm hamileliğim boyunca oldukça aktiftim bol bol egzersiz yapmıştım zaten beden eğitimi öğretmeniyim egzersiz benim hayatım kısacası o şekilde anlatmış olayım. Neyse 40+3 te kendi sancımla doğumum başladı ve yaklaşık 8 saat sonra hastaneye başvurmuştum sancılarımın şiddetlenmesini beklemiştim hastaneye gittiğimde açıklığım 5 cm di ve nst de sancın yetersiz deyip suni sancı takmışlardı ve 1,5 saat içinde 5 cm açıklıktan 9 cm açıklığa ulaştım suni sancı takıldıktan sonra sancılar çokşiddetliydi bir şekilde dayandım 9 cm açıklığa ulaştım ve suyum patladı yatakta sancılarımı çekiyorum kaldırmıyorlar beni ebe ve doktor. Suyum patladıktan sonra suyumda mekonyum yani bebeğin kaka yaptığını gördüler ve bebeğin nabzı oldukça düştü solunum desteği taktılar serumla bir şeyler yaptılar oraları hatırlamıyorum çektiğim acıyla bir 10 dk uğraştılar bebeğin nabzı düşmeye devam edince 9 cm açıkla ve 10 saate yakın çektiğim sancı sonucu kendimi sezaryen için ameliyathaneye inerken buldum her şey çok hızlı gelişti bir anda ameliyathaneye alındım özelde doğurmama rağmen doktorum geç kaldı. Normal doğum o kadar çok istiyordum ki ve o kadar yaklaşmıştım ki son dk böyle olması inanır mısınız resmen içimde utke kaldı. Ve bende düşünüyorum 2. Doğumumu ssvd yapabilir miyim diye şu an bile aklımdan geçiyor çünkü o duyguyu çok çok yaşamak istemiştim nasip olmadı ve buna çok üzülüyorum.. 🥹 uzun oldu kusura bakmayın ama ssvd yapmış birinin yazısını okuyunca anlatmak istedim yorumunuz benim için önemli 🙏