Elif2143 Kızlar 9 ocakta sezeryan doğum yaptım. Sütüm ilk gun gelmedı hastanede bebegı kuveze almasınlar dıye mama verdık. Eve geldık yavastan o ılk agız sutu denen sütüm gelmeye basladı bugun besıncı günüm halen sarı gelıyor sütüm ve yeterlı değil. Bebege mamada verdıgımız ıcın bıberonla cenesı yoruluyor ve emerken savas verıyoruz. Ben kendım sagım da yapıyorum. Sizler bu surecte ne yaptınız ne iyi gelır kendımı cok yetersız hıssedıyorum ağlıyorum benımle aynı süreci yasayan bırılerı destek olup sürec hakkında ne yaptı bılgılendırebılırmı ? En zor donem bence bu emzırme dönemi cok zorlandım. Bırde herkes bır sey söyluyor okadr doldum ki 😭😭😭
Ceyooooo Elif2143 stres yapma herkesi dinleme emin ol gelir benim kızım 4 ay yoğun bakımda kaldı 2 ay verebildim sadece stresten bol bol su iç 3 saate Bi sag
tgbmerve Elif2143 ebebekte galactago damla var alın sütünüz artar, birde biberon değil sütünüzü yada mamayı çay kaşığı ile yada şırınga ile ağzına yavaşça dökün sonra emmiyorlar sizi malesef. Birde hem yara olmasın diye hemde bebek emmekte zorlanınca Philips avent silikon göğüs ucu ile bebek çok daha kolay emiyor eczanelerde var , kolaylıklar dilerim
Elifgokce Elif2143 bebekle ten teması çok önemli ve su içemeniz lazım mama verdikçe emmek istemiycektir Allah kolaylık versin pes etmeyin daha çok yeni rayına girer kimseyi duymayın ve sizden başkasına bebeğinizi beslenmeyin o sizi kokunuzdan tanıyor memenin kahverengi yerini tam olarak ağzına almasını sağlayın
Iremkoko Elif2143 allah rızası icin sakın ağlama ve isyan etme ilk gün memem yara oldu ilk sol gögsüm suan sağ gögsüm ağır mastit oldu apseye çevirdi 38 günlük bebegim var emziriyorum ölüm gibi bişey böyle bi acı zonklama ben hayatımda görmedim bugün acile gidip şırıngayla boşalttırdım tam 3 büyük enjektör cekti ve sadece cok az kısmı diğer yerler sert oldugu icin gelmedi 38 gündür nerdeyse antibiyotik kullanıyorum bugün o kadar kötü oldum ki keşke sütüm hiç gelmeseydi diye ağladım mama vermek kötü bişey değil şükret haline lütfen şuan lohusasın bende öyleyim ama benim ömrümden ömür gitti hayatımda böyle günler gecirmedim bi an önce zaman geçsin bunları unutmak istiyorum eğer ilerlerse ameliyat olucam çok kötüyüm herşeyin bi sebebi var
Elif2143 tgbmerve ah cok tesekkür ederım damlayı deneyım malesef kasıkla beceremıyoruz ya😭 bırde verıyorlar bıberonu benden bahımsız öyle devam edıyor
tgbmerve Elif2143 yaaa şırınga dneyin ozaman cuk cuk emiyorlar valla, ah anneye sormadan karışıyorlar ya çok sinir oluyorum
Mzzz Sütün gelmesede mutlaka bebeğin seni emsin sık sık kafan rahat olsun 10 gün sonra geleni duymuştum zaten ilk süt gelmiş çok yakında gelir asıl sûtte bol bol su iç 🙏🙏 benimde 4 gün sonra falan gelmişti merak etme herkesin ki hemen oluk oluk gelmiyor 🙏
Elif2143 Mzzz canım benımde ılk agız suru denen sey hala gelıyor her sagmada 10 cc cıkıyor emdırdıkten sonra sagıyorum zaten. Ama annem sureklı sütümün olmadıgı yonunde muamele yapıp cocuk doymuyor dıye mama verıyor sarılık olcak vs dıye korktuyorlar. Sırınga ıle uğraşmıyor kasıklada zaten yemek yedırır gıbı verdı bebegın cabası yok yanı ne yapacağımı sasırdım
HZYA Bol su hoşaf uyku bide sıcak su torbası falan koyabilirsiniz göğsünüze. Stresiniz azaldığı gün sütünüz çoğalacak eminim üzülmemeye çalışın lütfen
Mzzz Elif2143 ay bizde öyleydik şırıngayla yapamıyorum kaşıkla olmuyordu biberonla genzine kaçırıyordu büyük eziyet çektik kaşık biberon deneyebilirsiniz merak etme bugünlerde geçiyor bestlak damla var onu kullanmıştım ben birde sağdigin süt ile bebeğin çektiği CC farklı olur bebek daha güçlü çeker
Elif2143 Mzzz ya bebegın ne kadar doydugun anlamıyoruz habıre aranıyor gibi önce emdırıyorum, sonra sagıyorum en son halen aranıyorsa mama verıyorum. Insallah sütüm artar
sasha Elif2143 valla benim 10 gün oldu, kimseyi dinlemem çocuk doktorundan başka. Eds sistemiyle mama veriyorum 3 saatte bir, aralarda da emziriyorum, bazen sağım yapıyorum, damla damla geliyor.