dnzmom_ Doğum hikayemi tüm gerçekliğiyle size anlatmak istiyorum kızlar. Doktorum cumartesi gününe randevu vermişti duruma göre bakalım eğer gelmezse suniyle deneriz demişti. Bende o zamana kadar napabilirim diye araştırdım. Açıkçası ben hamileliğim boyunca her gün yürüyüş yapamadım. Ama doktor böyle diyince evde egzersiz yaptım hurma yedim . Birde eğilerek yerleri sildim. Hep şey derdim ilk gebeliğim suyum gelmezse doğuracağımı anlamam insallah suyum gelir derdim. Ama suyum gelmedi kızlar. Tamda o gece saat 1’de benım regl gibi ufak ağrılarım başladı. Sonra ben takip ettim aralıklsrını ağrı artarak devam etti ve 10 dk ‘da bire düştü. Bu arada eşimi uyandırmadım o benden daha panik diye 🥰 Doktoruma yazdım oda dediki 5k’da bire düşünce gel . Bende o zamana kadar duşa girdim ve bacaklarıma kasıklarıma sıcak su tuttum duşta tabureyle oturdum . Tabi bu süreçte saat artık 6’ya geldi. 5’dk bir olunca eşimi uyandırdım. Ben makyajımı yaptım saçımı yaptım sonra hastaneye gittik 😄 Sancı 5dk’da bir geliyor ya o 5 dk’da işlerimi hallettim . Hastaneye vardık ve ilk canımın yandığı o an geldi 🥹 Doktorum açıklık muayenesi yaptı 4-5 cm açıklık doğum başlamış dedi yatışım yapıldı .lavman yapıldı, o an biraz canım yandı ilk defa yaptırdım çünkü. Sonrasında koridorda eşimle yürüyüş başladı . Ama o an sancı geldiğinde hayatımda hiç yaşamadığım acıyı yaşadım ağrının şifdeti giderek arttı. Sonra açıklık 7 cm olunca önce epidural sonra suni takıldı. O anki ferahlamayı anlatamam kuş gibi oldum 😇😇 Sonra yine yürümeye başladım bu sefer ıkınma ve büyük tuvalet gelme hissi geldi dedim tuvalete gideyim hayır o bebek dedi ebe 😄 Neyse sonra baktılar tam açıklık var doğuma giriyoruz . Girdik o an eşimde benle girdi doğuma 🥰 Neyse o an zaten inanılmaz bi ıkınma hissi geliyo ıkındım bir kere, iki kere ıkındım üçüncüde oğlum çıktı . 15 dk’da doğurdum 🥰 Ama o son ıkınmada sanki ruhum çekildi öyle bir acıydı . Hani ınstagramda olur ya normal doğum videoları kadınlar çok bağırmıyor ben hastaneyi inlettim bağırışımla boğazım patladı resmen. Ben öyle bağırınca eşim ağlamaya başladı. Ama oğlumu kucağıma verdiler ya o an tekrar ağlamaya başladık eşimle 🥰 Sonra tabi dikiş atılmaya başlandı yalan aöylemicem kızlar canım çok yandı. Yani o an uyuşturdu iğne vurdu doktorum ama hissettim ben.dikişim oldu . Sonra odaya aldılar beni 🥰 bir gece kaldık. İlk ayağa kalkışta korkmuştum dikişim var tuvalet yaparken yanar diye ama yanmadı . Sütüm gelir mi diye çok korkardım geldi çok şükür ama benım bebito 4 kilo 45 gram doğunca ebem mama takviye edelim doymayabşlir dedi 🥰 kaşık biberonla ve şırıngayla mama verdik hem bende emzirdim