Aysegul_dur Bana da dediler, tebrik etmek için arayanların ilk sözü şeker yüklemesi yaptırma oldu. Doktorum yaptır dedi. Benim ve eşimin ailesinde, sülalemizde şeker hastası bile yok ama yaptırmak gerektiğine karar verdim. Doktor demeseydi ben derdim yaptırmak istiyorum diye. Çok acı tablolar var. Tanıdığım biri ikiz bebeklerini kaybetti doğumda. Neden vefat ettiğini bilmiyordum, kız kardeşi anlattı. Gebelik şekeri olduğunu bilmiyormuş herhangi bir tedavi olmamış. Istememis yaptırmak. Yaptırmış olsaydı şuan ikizler yaşıyor olabilirdi…
Ben 28.haftamda eğitim araştırmaya gittim, bi kadınla beraber beni aldılar içeri. Kadınla ayni haftadayiz bu arada. Bebekte sorun vardı ve doktor gebelik şekeri olup olmadığını sordu. Test yaptırmamış bilmiyormuş, kadına kağıt verdi direk emretti testi yaptiracaksin dedi. Doktor şekerden kaynaklı olduğunu düşünüyor. Bu kadını takip eden kendi doktoru herhangi bisey istememiş, muhtelemen şeker testini yaptırmayı gerekli görmedi ama eğitim araştırmadaki doktor fırçayı bastı. Bence doktor gerek görmese bile yapılması gerekir diye düşünüyorum. Yinede tabi doktor ve hasta arasında bu durum ama göz göre göre doktoru dinlemeyenlere sinir oluyorum.