Benim gibi doğumdan korkan arkadaşlarıma gelsin.. 38+4 günlük 2 kordon dolanmalı bir bebeğimin doğum hikayesi bu.. canım oğlumun bıkac hafta once boynuna 2 tur kordon dolanmış olduğunu öğrendiğimizden beri sürekli hareket takibindeydik doktorumuzda bebeğimizin uzun süredir baş geliş normal doğuma uygun pozisyonda olduğu için sıkıntı olmayacağını söyledi. 2 kere doktorum tarafından çatı muayenesi oldum ama malesef 2 cm acılma ve bebek asagı ınmemıstı. Hurmaalar ada cayları plastes topları ne yapsam fayda etmıyor karnım dımdık duruyo ınme falan yok oğluşum poposuyla kaburgama full baskı. 10 ocak aksamı koltuga söyle bır yıgılmısken bır anda foooş diye bir şeyler aktı ama akıntı olmadıgına emındım baya baya külodum sırılsıklamdı sudan cıkmıs balığa dönmüştüm 😂 hemen hastaneye gittik doktorumun önerisyle ( acele etmenize gerek yok demesıne rağmen 😂) nstde sancı yok alttan muayenede bebek başı yukarda su degıldır o dıyolar. sonra sızmış dedıler öyle veya böyle doğum olacaktı artık. Ama sağolsun ebe ablanın muayenelerınde oğluşumun asagı ınmedıgını bu bebegın asagı ınmesının zor olduğunu gercekten bosuna ezıyet cekmemı soyledı ınecek cocuk bellı olur sen bana guven dedı . Guvendım 😂 sezeryana donme kararı aldım ama bır korkuyorumm doktorum da zaten sunı sancı verecekti ve ben saatlerce o sancıyı cekmek ıstemıyordum sonra apar topar alındım sezeryana ve benım gıbı iğneden korkan kız sunu dıyebılır asla korkulacak bısey yokmus cok ıyıydı.. ve ıyı kı normal doğum yapmamısım cunku cocugumun karnınasa 3 tur kordon dolanmıs ve doktorum bunu ulturasonda gorememıs. Ben normal dıye ısrar etseydım bebegım asagı ınemeyecek bosuna stres yasayacak belkı daha kotu seyler olacaktı. Her seyın hayırlısı dedım her zaman ve sezeryan ve sonrası hıc korkulacak kadar degıldı arkadaşlar gercekten ılk kalkısımda baska bas agrısı sorunlarım da oyle abartılacak sekılde olmadı suan 2.gunum ve hafıf kalkma ve oturmada sıkıntı dısında bir sıkıntım yok.