tugcesakzci Fer4h bakıcam canım birazdan. Rakamdan emin değilim o yüzden sanırım dedim zaten ama düşük bir değer söylememişti onu hatırlıyorum
Aysegul-Dogan Bende 31+4 teyim gebelik sekerim var diyetle baya bi düzelttim değerlerimi ama ne yaparsam yapayım sabah açlık sekerim 120 altına düsüremedim . Endokrinoloji doktorum da insülin verdi sabah akşam 3 mg su an çok sükür düşürdü hem diyet hem insülin su an iyi gidiyo çok sükür .. benim gibi olan arkadaşlar var mı kaç mg kullanıyorsunuz sizce insülin kullanmak sıkıntı yaratacak bi durum mu bazen çok endişe duyuyorum
Naciyemutlu Aysegul-Dogan canım neden olsun aksine kullanmamak zararlı. Doktorun bile isteye zararlı bi ilaç verir mi. Ben şeker hastasıyım gebelikten öncede insülin kullanıyodum. Ve haptan daha etkili iyi çünkü hap böbreklere daha fazla zarar veriyor malesef zaten hamileyken hap kullandırmıyorlar.. ben totalde 34 doz vuruyorum her gün sabahları 10 vuruyorum mesela.. çok şükür ki üç aylık şekerim de günlük şekerim de gayet iyi.. sağlıklı bebişlerimiz olsun istiyorsak dikkatli olmalıyız🌸 hatta bugün kontrolüm vardı doktorum teşekkür etti ayda bir görsem yeterli dedi bu beni öyle mutlu etti ki😇
0323 Yurtdışında, çoğu ülkelerde zorunlu. İster misiniz diye sormuyorlar. Bende geçen hafta yaptırdım. Baş dönmesi, mide bulantısı vs yaşamadım. Hatta içeceğin tadınıda beğendim. :)
Naciyemutlu Fer4h ben mesela hamile kalmak istediğim an gidip tüm değerlerime baktırtmıştım doktor şaşırmıştı dedim planlı bir gebelik istiyorum aile öykümüzde de şeker vs olduğu için iyiki de yaptırdım önce insülin direncim olduğu anlaşıldı sonra da ilaçlar vs fayda etmedi şeker hastası oldum meğersem genetikmiş. Sonra bebek için ara verdik sağlığım daha önemli sağlıksız bi bedene çocuk olmaz gibş düşündüm. Allah nasip etti bu yıl.. yani demek istediğim birazda kişinin kendi elinde biz hasta olmadan doktora gitmek nedir bilmiyoruz. Geve kalındığından itibaren beslenme düzenini değiştirmeyen anneler var gecenin bi vakti kek poğaça yiyen yani sağlıklı bile olsan gecenın bi vakti o kadar şeker karbonhidrat ne gerek var ki. Hatta gebelik şekeri olan anneler bile yapıyor bunu.. sonra da doktorlar baksın etsin diyoruz. Ama sizde haklısınız keşke ülkemiz de de zorunlu olsa.. yine de şekeri olduğunu bile bile dikkat etmeyen çok hasta tanıyorum. Kişi bi yerde kendi kendinin doktoru olmalı diye düşünüyorum..Her sene mutlaka gözlerim için muayene olurum mesela yani bilmiyorum erken teşhis önemli . 30 yaşıma gşrdiğimden beri her yıl düzenli smear baktırırım. Pimpirikli olduğum için değil yada hastalık hastası da değilim sadece gençken sağlıklı olmak gerekiyor diye düşündüğümden. Şeker de aileden miras işte önüne geçemedim 😂
Gloria06 Bugün bile Tiktok platformunda milletin birbirine “ aman hiç gerek yok boşver” diye berbat teşfiklerde bulunduğunu gördüm. Cahillik dünyanın ennn zararlı zehirli şeyi.
Naciyemutlu Birde üç aylık şekerim 5.0 açlık tokluk şekerim de hep ideal.. ama şeker hastasıyım insülin 62 ayrıca bana da şeker hastalığımın teşhisi için henüz gebe değilken yükleme yapıldı. Teşhis öyle kondu.. sonra da genetik mi değil mi diye test yapıldı. Yani bazen ölçümler de tam teşhis koymaya yetmiyor. Bir ay önce üç aylık şekerim 5.7 ydi. Bugün ki sonuçlarım da da 5. Geldi bakılacak olursa gayet sağlıklıyım düşürmüşüm de ama işte insülin de kullanıyorum şekerim de var ve tehlikeli de kanıtlanmış erken doğum riski iri bebek doğumu malesef engelli bebek doğumları şeker tansiyon bunlar büyük sorun teşkil ediyor. Küçük kardeşim 5.850 kiloyla doğdu bir ay geçmeden yavaş yavaş normal kilosunda oldu annem o sora şeker hastası olduğunu bilmiyormuş bahsettiğim yılda 2002 yani doktorun da dikkatsizliği var bide o zaman o kadar ultrason kontrole gitmezdik diyo annem. Ne güzel teknoloji bize her imkanı sunuyor bence faydalanmak lazım.. sağlık bu dünyadaki en önemli şey. Yine annem yeni doğan hemşiresi o kadar yoğun bakıma gelen erken doğmuş bebek var ki yasa başka sorunlarla inanın orda hiç bir anne olmak istemez. Tedbir bizden takdir Allah tan.. belki birileri okur faydalanır. Çevresine değilde doktorlara güvenir 🌸
Temmuzmucizesi26 tugcesakzci 24. Haftada direk yaparlar diyerek gittim ama randevu ile yapılıyormuş 3 hafta sonraya gün attı 27. Haftama denk geliyor sizce bir zararı olur mu geç yapılmasının 28. Haftaya kadar denildi yapılabilir diye ama yine de geç olması ve söz konusu şeker olunca endişeleniyor insan 🥲
tugcesakzci Temmuzmucizesi26 28. Haftaya kadar yaptırabiliyorsun problem teşkil etmez 🙏🙏 tereddüt halinde iseniz karbonhidrat şeker ve nişasta kullanımızı gidene kadar sınırlandırın isterseniz
Nurmeryem tugcesakzci Ben de bu durumu araştırdım ama doktoruma güvenmeyi seçtim. Gebelik şekerim cıkmadi sonuçlar gayet iyiydi her hangi bir yan etkisi de olmadı. Şu zamana kadar. Kişiden kişiye değişen bir durum bence.
HSC tugcesakzci hayır birde şöyle bir durum var kendileri yaptırmıyor yaptırana da sanki bir n büyük cahilliği yapmış gibi davranıyorlar, aslında cahil olan kendileri ama yapacak birşey yok. Anlatamıyorsun
gizemm1608 tugcesakzci niye kusmuştunuz kan alındığı içinmi yoksa şeker yüklemesi bulantı kusmaya mı yol açıyor aç karnına olduğu için
Zeehraaaa Bugün yaptırdım 3 kere kan verdim 1 açlık 2 tokluk kollarımın delik deşik olması dışında başka sorun yok 🤣🤣bide o şekerli suyu içerken zorlandım eczaneden almadm hastanenin kantininde yarım pet şişe suya tozu döktüler ictim🤣
1birannee tugcesakzci şeker çıkmadı fakat çocuğun suyu fazla çıktı ve kafası büyük dediler sanırım sezaryene alacaklar haftaya belli olacak sebebini araştırmak istedi doktorum fakülteye sevk etti
tugcesakzci 1birannee kafadaki büyüklük genetik olabilir mi bizim de var bir hafta doktorum yapısal dedi yuvarlak olduğundan ölçümde bir tık büyük duruyor dedi
asennaa Bence de kesinlikle yapılmalı. Ailede bulunduğundan dolayı bende de olur diyerek şüphelenmiştim ama çok şükür ki bende çıkmadı. Herhangi bir zararı veya yan etkisi de yok, tabi içerken rahatsız ediyor biraz ama o kadar da etkilenilecek bir şey değil.