haftalarca burda doğum hikayesi okudum şimdi sıra bende🙂
39+2’de kontrol için doktora gittik, daha önce hep aç giderdim nst odasındaki kızlar gelmeden bir şeyler arıştırın bebek hareketli olsun net anlayalım dedi o gün bir tost yiyip gittim, doktorum bebek 4 kiloyu aşarsa mecburi sezaryen olacağımı daha önceleri söylemişti zaten ölçümde bebegim 4118 gr geldi ve hafiften su sızıntım vardı, doğum servise yönlendirip muayeneden sonra kesin kararı verelim dedi, çatı muayenesi için doğum servise gittim muayenede bebek 4250 gr ölçüldü 3 cm açılmam vardı fakat çatımın normal doğuma elverişli olmadığını söylediler sezaryen doğuma karar kıldık. yatış verildi, yemek yememin üzerinden 7 saat geçmiş olması gerektiği için serum alıp beklemeye başladık ama maalesef belirlenen saatte sezaryene almadılar acil doğum durumları olduğu için aksam 18.00’da ameliyat odasına gittim, orada bulunan herkes çok güler yüzlü ve rahatlardı bu durum benim de heyecan yapmamamı sağladı, süreç boyunca sürekli sohbet halindeydik bir baktım bebeğim doğmuş, bana gösterip yanımdaki kuvözde temizlemeye başladılar, üzerime koyup ilk ten temasından sonra ayrıldık, ameliyata girdikten yaklaşık 1- 1.30 saat sonra odamdaydım bebeğim de benimle beraber geldi ilk emzirme girişimini yenidoğan hemşireleri ile beraber yaptık, orada bulunan hemşireler ilgili ve sevecenlerdi, odalar iki kişilik, özellikle yenidoğan hemşireleri ziyaretlerini eksik etmeyip emzirmeye teşvik ediyorlar çok yardımcı oldular çok memnun kaldım tek kötü yanı doktorum maalesef çok ilgisizdi 2 gün orda kaldım hiç vizite gelmedi, diğer doktorlar sürekli gelmişti
2 günün sonunda taburcu olduk, taburcu sırasında hemşireler bütün bilgileri tek tek aktardılar.