tugcesakzci Ervan duymuyor canım aslında. Senin gibi olanlar için doktorlar kongrelerde umursamaz anne- gebe olarak bahsedip arkanızdan dalganızı geçiyorlar. Sen bebeğini umursamadığın için Doktorun da sizi umursamıyor yani 😂😂 hastanede çalışıyorum ben doktorlarla çok kongreye gittim sen saygı duyduklarını sanmaya devam et ama çok güzel dalga geçiyorlar haberin olsun
Ervan tugcesakzci sen yapıyorsun dur dalgayı kesin 😃 doktorum bna isder yap isder yapma sana kalmış dedi.
Enas2365 Elfthh içeceği 75lik içerseniz 3 kere kan veriyorsunuz toplam 2 saat sürüyor. Bir kan verip 5 dakikada içeceği içiyorsunuz, 1 saat bekleyip tekrar kan veriyorsunuz, 1 saat sonra tekrar kan veriyorsunuz.
Esra21584 Tubakaba aile hekiminize gidiyorsunuz aç karnina Açlık tokluk şekeri için test vereceğim derseniz onlar yardımcı oluyorlar
tugcesakzci Ervan ben neyin dalgasını geçeyim doktorla hastaları ben mi takip ediyorum gördüklerini anlatıyorlar 😂 koca koca profesörler gelip internetten gördüklerine inanıp yaptırmak istemiyorlar ben de üstelemiyorum bebek erken doğunca ya da aniden kalbi durunca şekerden dediğimizde ağlıyorlar sonra diyorlar. Katıl bir kaç doktorla bir tıp kongresine kendin gör bakalım neler diyorlarmış arkanızdan. 😂😂😂
umutsmom20 Elfthh Ben geçen hafta yaptırdım gitmeden önce kendim sabah öğle akşam hep ölçtüm hepsi normal çıktı. Doktoruma acaba yaptırmasak mi hepsi normal değerlerimin dedim ama doktorum “Evde şeker ölçmek sınavdan önce evde deneme yapmaya benziyor evde her zaman yediklerimiz standart değil bazen düşük çıkar bazen yüksek en sağlıklısi yükleme testi dedi” doktorum tavsiye etti ve güvendiğimiz için bizde yaptırdık. Çok şükür birşey çıkmadı ama ya gebelik şekeri varsa korkumuz kalmadı tabiki karar herkesin kendinin 😊
Ervan tugcesakzci şeker varsa bebek iri oluyo su fazlalığı oluyo doktor supelenirse kesin yap der zaten.
tugcesakzci Ervan hayır canım her şekeri olanın bebeği iri veya suyu fazla olmuyo işte. Şeker yüklemesi iki şekilde tespit ediliyor biri şeker yüklemesi diğeri de her gün yemeklerden önce ve sonra ölçümle. Senin dediğin sağlık ocağında bakılan açlık tokluk o sadece o günkü şekeri veriyo. O yüzden sadece açlık tokluk baktıran gebelerin%77 sinde gebelik şekeri sonradan ortaya çıkıyor. Doktorlar bunu çok iyi biliyorlar ama yükleme tepkilerini de bildikleri için gebe istemiyorum derse bilerek zorlamıyorlar sonra da gebe istemedi ben niye umursayayım diye anlatıyorlareişte garipler böyle maalesef🤷♀️
tugcesakzci Ervan hayır canım olmuyor tespit edilemeyen gebelik şekeri varsa dikkat edilmezse bebek iri oluyor. Yoksa normal sınırlarda veya geri olabiliyorlar. Bu dediğin irilik de şeker yüklemesi haftasından sonraki haftalarda ortaya çıkıyor zaten erken tespit edilebilen çok nadir var . Neden iddialaşıyorsun anlamıyorum ısrarla iri oluyor diye hastanede çalışıyorum ben kaç tane eğitime katıldım bunlarla alakalı bir şeyleri bildiğim için söylüyorum yüzlerce bilimsel yayın var bunun hakkında sağdan soldan kullaktan dolma bilgilerle yprum yapmıyorum sana bildiğim için söylüyorum. Araştıe biraz makale oku görürsün zaten neden inat ediyorsun.
Pamuk Ervan Ben de gebelik şekeri cikti insülin kullanıyorum.Hem 1 hafta geriden geliyor bebeğim hem de suyu iyi.Iri ve suyu fazla değil.
Elfthh pnar8007 kendiniz olctugunuzde kan akıyor değil.mi mesela ben hem kan sulnd iğne hem hapını kullanıyorum iğneden sonra bile bastiriyorum ki kanama dursun şeker e baktığımda çok kanamaz mi