Babycsr Gebelikte kalsiyum bakımından daha zengin olan eski kaşar, hellim gibi peynirlerin tercih edilmesi gerektiğini söylemişti bir doktor arkadasım. Bilginiz olsun
Charlotte85 Arkadaşlar gebeliğin 8.haftasında yapılan kan testlerinizde toxoplasma negatifse yememeniz gerekiyormus. Benim doktorum bana asla yeme dedi hatta yedipin et ve yumurta da çok pişmiş olsun dedi ve kesinlikle kedi ve köpeklere çok yaklasma dedi. Sütlerin de uht olması gerekiyormus. Bana söylenenler bunlar. Sizin de yapılan testlerinizde toxoplasma negatifse doktorunuz mutlaka bahsetmiştir.
Srylcnkya Benim testlerim normal cıktı arkadaşlar öyle ciğ ete falan yada peynir yeme gibi v.s şeyler söylemedi ama o zman dikkat edeyim yemeyeyim peki çökelek bol bol ye dedi kalsiyum acısından zengin oldugunu söyledi doktor bende yiyorum oda sonucta taze yapılıyor 🤔 kafam karıştı suan
Melikebelo Medinemedi salamura peynir benimde doktorum yememi söyledi çok iyi kaynatılıp yapılmadığı için bakteriler uredigini yememem gerektiğini söyledi ama ben çok abartmak şartıyla yiyorum