Merhaba canım anneler..🌸
Uzun zaman oldu buralara anca gelebildim hergun birbirimize dua ettik 🙏yeri geldik birbirimizi linçledik dedikodular havada uçtu. 😅 herseye rağmen buraya iyiki gelmişim sizlerin sayesinde çok şey öğrendim diyebilirim. Gelelim benim doğum hikayeme riskli bir gebelik yaşıyordum bilenler bilir 9nay boyunca ev hastane hastane ev dışımda biryere gitmedim evde bütün hareketlerim kısıtlıydı hergun kan sulandırıcı iğneler ilaçlar kullanmak işin diğer kısmı bununla birlikte her gün şafak saydım elhamdülillah evladımı sağ salim kucağımıza almak nasip oldu Rabbim isteyen herseke bu güzel duyguyu yaşatsın benim ilk cocgum ilk hamileliğim degil aslında daha önce ben 2 evladımıda erken doğum ve kalp durması sonucu topraga verdim evlat acısı çok çektim içim canım yandı 2 defa Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın ne bana nede başkasına .
Gelelim doğum hikayeme doktoruma 36+2 de gittim doktorum ile görüştüm normal doğum üzerine konuştuk normal doğum planladık ve bundan dolayıdır bütün yasaklarımı kaldırdı hegun yürüyüş verdi işte evde yapabileceğim bir kaç hareket söyledi ben tabi yanaklarımı kalkınca o gün başladım yürüyüşe doktoruma uyarıda yaptı abartmadan sakın sakın yürü hergune 2 saat yürüyüş yeterli dedi neyse ben tabi biraz bu durumu abarttım eşimle evden sabah 10 gibi çıkıyorduk gezmeye diye gece 12 ,1 de eve geldik hep buarada bende aniden ödem olustu bianda ellerim ayaklarım sisti ayak numaram 42 oldu cros terlik aldık 42 numara ayaklarımı yinede sıktı oyle bir ödem oldu neyse yürüyüşleri çok abarttiğim için evde hareketleri yapmıyordum aksak yürüyüşü yaptın sadece her neyse 37+2 de hastaneye gittim nstye bağlandım 1 santim açıklık varmış dedi doktorum yürüyüşe devam dedi abartma diye yine üstüne uyardi sonra ben doktoruma ben aylarca evde temizlik yapmadım evde temizlik yapabilirmiyim diye sordum oda yap hatta yerleri dizlerinin üzerine eğilerek sil dedi ama lütfen dikkat et dedi az bir ağrın olursa hemen gel dedi tabi bende kafamda belirledim cumartesi günü temizlik yapıcam malzeme aldırdım cumartesi günüde 37+6 oluyoruz buarada benim ağrılarım oluyor vajinal vs. Ben hastaneye gidiyorum işte açılmadan dolayı ama açilmam 1 samtim halen nst de yalancı sancılar çıkıyor eve geliyorum normal hersey diye . 37 +6 haftalık olduk cumartesi günü geldi cuma gecesi hiç uyuyamadım içimde bir sıkıntı var ağlamak istiyorum ağlıyorum gülüyorum değişik bir durumunn icindeydim sabah ezanla kalktım namazımı kıldım sonra başladım evi temizlemeye eşimde o gün bana yardım ediyor ama benim içim içime sığmıyor aşırı değişim neyse evi bir güzel foşur foşur temizledim. Dip temizlik ne varsa yıkadım heryeri sildim temizledim buarda benim ağrılarım artmaya başladı. Eşime diyorum yoruldum galiba yürürken zorlanıyorum dedim oda beni koltuğa oturtdu dinlen çok yoruldun dedi ben baktım oturamıyorum. Birsey çıkacak gibi hissediyorum ama biyandanda sesimi çıkarmıyorum eşim kızacak diye sonra akşam ezanı okundu baktım ben yürüyemiyorum eşime dedim hastaneye gidelim. Ben iyi hisettmiyorum dedim eşimde bak doğuraccaksan götüreyim seni dedi biyandanda çoraplarımı giydiriyor 😅 dedim giydir sen ben kesin dogurcam ve bu cumleyi hergun kurdum her soylememin ssonunda kocam hastaneye goturdu beni
Nstye bağlandım😅 oda en son doguracaksan gotureyim dedi adamda hakli her akşam gidiyoruz nstye bağlanıp eve geliyoruz bisey yok 😅 neyse hastaneye gittik acılamam 1 santim ben o ağrıyla 7 santim falan düşünüyorum nstye bağladı ebe benim ağrım oldukça bebeğin kalp atışları düşüyormuş meğersem birseyler ter gidiyor ama kimse bana bisey söylemiyor nstyiyde ters çevirdiler ben görmeyeyim diye hemşireye soruyorum noluyor bisey yok iyi olacaksınız diyo o rada bana hava taktılar koluma damar yolu açıldı tansiyonum ölçüldü kan falan alındı ama bana halen durumu anlatan yok.korkutmamak için söylemiyorlar ben sürekli soruyorum açıklama yok en son sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım biseymi oldu evladıma diye ebe yalvarırım şöyle falan dedim oda hayır sakın ol doktorun yola çıktı geliyor bebeginde sende iyi olacaksın sadece sancın olduğu için bebeğin kalp atışları biraz düşmeye başladı dedi sonra beni hazırladılar acil sezeryan olan gerekiyor ben halen soruyorum bebeğim iyimi kalp atışını duyuyorum ama çok derinden geliyor diyorum da bunu hemşire ye sonra doktorum geldi hemen maune etti durumu açıkladı. Ben boyle olacağını son geldiğinde tahmin ettim dedi ondan seni 2 gunde bir hastaneye çağırsım dedi Hemen. Acil sezeryane almamız lazım seni dedi eşimde o ara lavaboya gitmiş hani nstye bağlandım diye rahat evden ne çanta ne bir hazırlık hiç bisey yok eşimi aradım nerdesin sen hemşire sana baktı benim acil sezeryana alıyorlar dedim şok oldu hemen ailelerimize haber ver gelsinler dedim sonra ben doğum haneye girdik ama ağlamam durmuyor okuyorum sürekli korku içindeyim spinal anestezi igne vurulcam o korkuyla ödemim daha çok arttı ben korkudan kendini kasıyorum iğneyi batıyor anestezi doktoru ama ödemeden içindeki sıvıyı veremiyorum kendimi sıkıyorum rahat olamıyorum zamanla yarış içindeyiz doktorum dedi kendini bana bırak kızım lütfen sakin ol. Bak normal doğuma dönemeyiz bebeğin normal doğumu kaldıramaz şuan zamanla yarışıyoruz hemen bebeği almamız lazım lütfen bana sarıl kendini sıkma dedi beni sakinleştirdi sonra iğne oldum ama ağlamam durmuyor yani kesiliyorum ebeler hemşireler beni sakinleştirmeye çalışıyor konuşuyorlar ben ağlamaktan kendimi alıkoyamıyorum korkuyorum bebeği aldılar 25 Kasım cumartesi saat 19.45 oğlum dogdu onun aglama sesini duydum yanıma getirdiler ağlamam öyle durdu ve ben evladıma gözümünnuruna çok zor kavuştum Allahıma şükürler olsun sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza aldık oğlumu Allahın izniyle 14 gun sonra 2 aylık olucaz .Rabbim isteyen herseke sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin inşallah 🙏🌸 biraz uzun oldu hakkınızı helal edin 🌸