Merhaba Kızlar 5 aylık bebeği olan bir anne olarak size tavsiyelerde bulunmak istiyorum. Genelde tavsiyeler ne alınmalı üzerine olur ben öncelikle ne alınmamalı üzerine bişeyler diyeceğim.
Lansinoh meme ucu kremi çok kısa bir dönem kullanılıyor ilk 1 ay diyebilirim bu yüzden 40 ml yerine 10 ml almanız yeterli olacaktır. Ben 40 ml aldım baya da pahalı bir krem elimde kaldı öylece duruyor. Aynı şekilde gümüş kapaklar da ilk 1 ay memeler emzirmeye alışana kadar kullansanız yeterli oluyor.
Kesinlikle bez stoklamayın ben bu hatayı yaptım elimde sürekli bez kaldı. Bebeğinizin ne zaman hangi numaraya geçeceğini hamileyken hesaplamak imkansız. Kâr edeyim derken zarar edersiniz. Birde her bebek bezi her bebeğe gitmiyor. Deneyerek doğru bezinizi bulacaksınız.
Bebeğiniz çok hızlı büyüyecek kesinlikle ayaklı tulum almayın. Max 2-3 kez giydirme şansınız olacak ayaklı şeyleri boyları her ay 2-3 cm uzayacak. Ayrıcı tulumlarla alt değiştirmek çok zor oluyor pratik değil.
Göğüs pedi ilk 3 ay çok lazım olacak emzirirken sürekli diğer mememizden süt sağacak bol bol stok yapabilirsiniz ama 3 aydan sonra yavaş yavaş kullanmayı bırakıyorsunuz.
Alınması kesinlikle tavsiye ettiklerime gelirsek babyvac burun aspiratörünü mutlaka alın dua edersiniz ağızdan çekmelilerle boşa vakit harcamayın çevremdeki tüm bebekli annelere aldırdım hepsi dua ediyorlar bana.
Piyanolu oyun halısı kesinlikle alınn. 2. Aydan sonra bebişleri öyle güzel oyalıyor ki inanamazsınız. Kucağınızda gezdirmek yerine buna koyup işinizi gücünüzü yaparsınız.
Bebek bezi olarak goon premium soft serisini, ıslak mendil olarak da goon yenidoğan ıslak mendilini şiddetle tavsiye ederim.
Mama kullanmak zorunda kalırsanız golden goat tek geçerim katkısız palm kanola vb yağı bulundurmayan keçi sütlü anne sütüne en yakın mamadır.
Emzirme dönemi mutlaka multivitamin ve kalsiyum takviyesi alın. Ben imom latte ve osteocare kullanıyorum yine de doktorunuza danışın.
Aklıma geldikçe yazmaya devam edeceğim