TugbaOmerCucuk Nazlicann0 akşam bi haber gördüm bende 2 hafta daha eklendi 70 bin gibi bi rakam dediler ama belki nette detayı vardır.
tugcesakzci Nazlicann0 eğer izindeyseniz yeni asgari sizi etkilemiyor izinden önce yatan son 12 brütünüz değerlendiriliyor. Yani 2024 doğum parası diye birşey söz konusu değil. Ayriyeten herkesin brütü farklı yattığı için herkese farklı hesaplanıyor
Esraabbaa Henüz raporum yeni başladı almadım ama doğum parası son maaşa göre değil son 6 mı ne ayın ortalamasına göre hesaplandığı için eğer benim gibi şimdi izne çıktıysanız son zam bizi çok etkilemiş olmayacak.
Mucizem24 Esraabbaa Aa öyle miymiş Ben yeni asgari ücret üzerinden değerlendirilir sanıyordum Benim de 2 haftam var İzine çıkmak için şubatın 1′inde başlayacak doğum iznim
Busragokhan0911 TugbaOmerCucuk asgari ile çalışanlar 51 bin falan alır. O da zamdan 2 ay sonra izne çıkanlar için
Mnktrtamnk Kderya doğum olduktan sonramı yatıyor acaba bende 32. Haftada yeni rapor aldım. Bir süresi varmı baktım ama bulamadım internette
TugbaOmerCucuk Busragokhan0911 detaylara hiç bakmadım. Haber gördüm bi hesaplama yapıyorlardı ne zaman başlar onuda bilmiyorum ama biseyler değişiyor gibi
Melinttt Doğum rapor parası nasıl alınıyor, ne gibi şartları var? Bir de doğum yapınca rapor parası gibi başka ödemeler alabiliyor muyuz
Thefully Bu kişinin aldığı ücrete göre değişmiyor mu? Bahsedilen rakamlar asgari ücret arttığı için artmış oldu. Son 12 ay kişinin aldığı brüt maaş üzerinden hesaplanır diyor birçok sitede.
Kderya Thefully eski askeri ücret yani 2023 de 14.000 tl alıyordum 5 Ocak 2024 ayrıldım izine ne kadar alırım acaba
Busragokhan0911 Mnktrtamnk hocam doğum olduktan 20 gün içinde ilk ödeme yapılıyor. 2 buçuk ayda 3 parça olacak şekilde tüm para yatıyor. Yani doğum olduktan sonra 2 buçuk ay içinde 3 parça şeklinde tüm para yatıyor. Önceden 2 parçaydı. Şimdi 3 parça oldu
tugcesakzci Nazlicann0 yok pek bir şey değişmeyecek sadece son brütünüz yeni asgariden olacak o da biraz yükseltir