Yeni1gebelikkk İyi akşamlar,gebelikte ne yenilir ve ne yenilmez , çevrede çok karışan var nar yeme çilek yeme çocuğunda leke olur gibisinden , özellikle bunları ye dediğiniz? Bunları da az tüket dediğiniz besinler ?
Adenala Yeni1gebelikkk Yumurta Peynir Yoğurt Kefir Kaşar Mevsim sebzeleri Süt Et Balık ( dip balıkları hariç ) suşi kabuklu deniz mahsülleri Tavuk Mevsim meyveleri Çay ve kahveyi çok içiyorsanız azaltabilirsiniz ( demir emilimini azaltıyor ) Ceviz fındık badem kaju gibi kuruyemişler Benim doktorumun önerdikleri bu şekilde Haftada 1 balık yemeye özen gösterin bol salata ile Akşam belli bir saatten sonra yediklerinize dikkat edin sindirim eskiye nazaran azalıyor gaz şişkinlik olabilir Nohut fasülye gibi yemeklere kimyon koymanızı öneririm
Beyzanrrr Yeni1gebelikkk valla herşeyi yedim içtim nar çilek hicbisi de olmadı abartmadan yersen içersen bişi olmaz
Zumrut___ Ben nar aşermiştim mevsimide değildi üstelik.sora sora birinde iki tane bulmuştuk. Yani gayette yedim . Nar neden leke yapsın kş . Çilek de yedim
Yeni1gebelikkk Zumrut___ nar leke yapar denilmedi de kan sulandırıcı kullanıyorum nar da kan sulandırıyor yeme dediler , çilek yemek de çocukta leke yaparmış çok saçma 🤷
Zumrut___ Yeni1gebelikkk o konu hakkında bilgim yok . Öyle bi ilaç kullanmadım çünkü. Ozaman sen doktoruna sor ye narı en iyisi. Çilek leke yapmıyor yiyebilirsin boşver sen onları :)
Adenala Yeni1gebelikkk Rica ederim onun dışında nar c vitamini deposu azda olsa yiyebilirsin çilek her hafta alıp yiyorum mevsimi değil ama insanın canı çekiyor
Yeni1gebelikkk Adenala evet çok gzoume çarpıyor ama şuan tadı güzel değildir diyip hep kendimi avutuyorum benim de canım çok çekiyor ama mevsim sebzelerine meyvelerine dikkat etmeye çalışıyorum
Yeni1gebelikkk Zumrut___ teşekkür ederim ☺️ herşeye bir bahane buluyorlar zaten çok takmamak gerekiyor ☺️